Abone Ol

Twitter Donald Trump'ın zafer paylaşımını sildi

Medyafaresi.com ABD Temsilcisi Ayşın Savatlı yazdı: Twitter, seçim sonuçları kesinleşmeden zafer ilan eden Donald Trump'ın paylaşımını sildi

Twitter Donald Trump'ın zafer paylaşımını sildi

Ayşın Savatlı / New York / Medyafaresi.com

Sosyal medya platformu Twitter, Donald Trump'ın bütün oyların sayımı bitmeden, erken zafer paylaşımı yaptığı tweetini sayfadan kaldırdı. Facebook ise Trump'ın paylaşımını oy sayımların bitmediği notunu düştü.

Söz konusu tweette, Trump, "Büyük kazandık; ama seçimi çalmaya çalışıyorlar." diye yazmıştı. Twitter, bu ve benzeri tweetleri seçim güvenliğini tehlikeye düşürdüğü gerekçesi ile platformundan kaldırıp erişilmez hale getiriyor.

Twitter Donald Trump'ın zafer paylaşımını sildi - Resim: 1

Her ne kadar ilk gelen sonuçlar başkanlık konusunda Trump'ın kazanma ihtimalini yüksek gösterse de; nihai sonuç ancak Pennsylvania, Michigan, Wisconsin ve Georgia gibi eyaletlerin oy sayımlarının tamamlanması ile anlaşılacak.

Bu tweeti silindikten sonra ikinci paylaşım yapan Trump, bu kez, "Bu akşam önemli değerlendirmeler yapacağım, büyük kazanım" diye paylaşım yaptı. Facebook da Twitter da bu paylaşımı platformlarından kaldırmadılar.

Facebook ve Twitter, daha önceki zamanlarda da Donald Trump'ın gerçek dışı veya kesinlik tanımayan kimi paylaşımlarını silmişti. Trump'ın söz konusu bu paylaşımları çoğunlukla koronavirüs ile koronavirüse karşı tedavi yöntemleri konusunda bilimin kabul etmediği tavsiyeleri hakkındaydı.

ABD seçimleri ile ilgili, New York Times Meydanı'ndan gerçekleştirdiğimiz son durum değerlendirmelerimiz için lütfen tıklayınız:

medyafaresi.com