Abone Ol

Tuzlaspor, Fenerbahçe maçına 500T ile gidiyor!

Spor Toto 2. Lig ekibi Tuzlaspor, Ziraat Türkiye Kupası'nda yarın akşam oynayacağı Fenerbahçe maçı için Kadıköy'e efsanevi '500T' hat numaralı belediye otobüsüyle gidip sıradışı bir olaya imza atacak.

Tuzlaspor, Fenerbahçe maçına 500T ile gidiyor!

26 yıllık geçmişi bulunan ve İstanbul'un en uzun hattı durumundaki '500T' Tuzla Şifa Mahallesi-Cevizlibağ hattı, Tuzlaspor'u Fenerbahçe maçına getirecek.
Hat, Fenerbahçe Stadı'ndan geçmemesine rağmen, Tuzlaspor Yönetimi özel bir tahsisle bunu gerçekleştirecek ve bu yolculuk maddi sıkıntılar çeken alt liglerdeki kulüplere farkındalık yaratmak amacı taşıyor.

Anadolu'dan Tuzla Şifa Mahallesi'nden yola çıkan 500T otobüsü, 87 durağa uğrayarak ortalama 3 saat sonra Avrupa yakasındaki Cevizlibağ'a ulaşıyor.
500T Tuzla Şifa Mahallesi-Cevizlibağ hattının güzergahı; Şifa Mahallesi'den başlıyor ve Tuzla Köprüsü- Kaynarca- Pendik Köprüsü-Kartal Metro- Kozyatağı-Kavacık Köprüsü-4.Levent-Nurtepe Viyadüğü-Edirnekapı- Cevizlibağ'dan geçerek Zeytinburnu Çırpıcı'da bitiyor.
Ancak; 500T otobüslerinden birine binecek olan Tuzlaspor kafilesi, Fenerbahçe Ülker Stadı'na direkt gidecek.

İŞTE 500 T'NİN GÜZERGAHI

Tuzlaspor, Fenerbahçe maçına 500T ile gidiyor! - Resim: 1

TUZLASPOR BASIN SÖZCÜSÜ AYAZ: AMACIMIZ ALT LİGLERE DİKKAT ÇEKMEK
Tuzlaspor Basın Sözcüsü Levent Ayaz, konu ile ilgili Doğan Haber Ajansı'na (DHA) yaptığı açıklamada, 500 T'nin Tuzla ile özdeşleşmiş bir hat olduğunu belirterek, "Amacımız farkındalık yaratmak. Sayın başkanımız Ahmet Çabuk; biz ve bizim gibi alt liglerde bulunan ve maddi sıkıntılar yaşayan kulüplere dikkat çekmek için böyle bir olaya girişti. Kulüplerin çekmiş olduğu sıkıntıları göz önüne sermek için böyle bir olayı gerçekleştireceğiz. Kulüp olarak bizim otobüsümüz var ama Tuzla ile özdeşleşmiş bir hat olduğu için 500T'yi seçtik. Hazır reklam potansiyelini, Fenerbahçe ile oynuyor olmamızı değerlendirip farklı bir olaya imza atacağız. Yarın 500T otobüslerinden biriyle tesislerimizden direkt stada gideceğiz" şeklinde konuştu.

500T'NİN UĞRADIĞI DURAKLAR

Tuzlaspor, Fenerbahçe maçına 500T ile gidiyor! - Resim: 2