Abone Ol

Tuzla Piyade Okulu'ndaki tarikat skandalında karar çıktı: Atatürkçü teğmenler de ihraç edildi

Tuzla Piyade Okulu'nda bir teğmenin yakasına Atatürk fotoğrafı takmaması nedeniyle yaşanan kavga sonrası soruşturma başlatılmıştı

Tuzla Piyade Okulu'ndaki tarikat skandalında karar çıktı: Atatürkçü teğmenler de ihraç edildi

Tuzla Piyade Okulu’nda, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni’nde bir teğmenin yakasına Mustafa Kemal Atatürk fotoğrafı takmamasıyla başladığı belirtilen kavgadan sonra disipline sevk edilen yedi teğmen hakkında ihraç kararı çıktı. 

Teğmenlerden dördü yakasına Atatürk fotoğrafı takmayan teğmene tepki gösterenlerden oluşurken biri yakasına Atatürk fotoğrafı takmayan ikisi de ona destek olanlardandı.

10Haber'den Ersin Eroğlu'nun haberine göre, yaşanan olaya ilişkin 18 Ocak’ta toplanan Kara Kuvvetleri Komutanlığı Yüksek Disiplin Kurulu’nda, yakasına Atatürk fotoğrafı takmayan teğmene tepki gösteren dört teğmen savunma yaptı.  Atatürk fotoğrafı takmayı reddeden teğmen ve ona destek olan iki diğer teğmen ise savunma yapmadı. 

Kurul, 7 teğmenin de ihraç edilmesine karar verdi. 

Soruşturma genişletilecek

Öte yandan Kara Kuvvetleri Komutanlığı Yüksek Disiplin Kurulu, Tuzla Piyade Piyade Okulu’nda yürüttüğü idari soruşturmayı genişletme kararı aldı. Yüksek Disiplin Kurulu’nun soruşturmayı genişletmesi kararı ise WhatsApp yazışmalarına dayandırıldı.

Milli Savunma Bakanlığı, Yüksek Disiplin Kurulu’nun kararını onadığı takdirde teğmenlerin yedisinin ihracı kesinleşerek soruşturma genişletilecek.