Abone Ol

Tuvana Türkay: Şanslıyım ve istediğim yerdeyim

Deli Gönül’de başrolü üstlenen Tuvana Türkay işine ve sevdiklerine aşkla bağlı olanlardan. Türkay “Aşk hayatımın merkezinde... Çünkü sahip olduğum her şeye aşkla bağlıyım. Hayatıma hislerim ve kalbimle yön veriyorum” diyor.

Tuvana Türkay: Şanslıyım ve istediğim yerdeyim

Deli Gönül harika bir iş olmuş. Nasıl bir enerjiyle bu işe başladın?

Sanırım ben sizi bir yerden tanıyorum enerjisiyle başladım. O kadar stressiz ve güvende hissediyorum ki kendimi, Deli Gönül beni ana kucağı misali sarıyor gibi. Sanki bu iş senelerdir var ve ben zaten her gün bu sete geliyormuşum gibi.

Birçok dizi teklifi aldın ama bunu tercih ettin. Neden? Tanıdık bir partner mi başrol mü?

Belki hepsi belki hiçbiri… Bunun büyüsünü tam olarak ifade edemem. Ama en önemlisi etkileyici, farklı, tıkanmayacak bir senaryo ve işe inanan insanlardı. Yönetmenimiz ve yapımcımızla bir araya geldim o kadar heyecanlı ve işe inanıyorlardı ki heyecanım 2 kat daha arttı. Çünkü sadece sizin inanıyor olmanız yeterli değil. Göreceli bir iş ve birden çok kişi aynı heyecanı paylaşıyorsa görünmeyen bir tılsım hissedilmiş demektir. Daha sonra eski rol arkadaşım Murat’ın ( Ünalmış ) projede olacağını da duyunca... Bu iş tamamdır dedim. Gönlüm Deli Gönül’ü istedi...

Karakterin sana ne kadar yakın? Kararlı, disiplinli, meydan okuyan ve romantik biri misin sen de?

Fatmanur’la hiç benzemiyoruz. Onu anlamaya çalışırken zorlanıyorum. Bir sahnede buna nasıl tepki verir diye 40 tane seçenek geliyor aklıma. Kararlıyım ama saplantı derecesinde değilim . Meydan okuma çok genel hangi konuda olacağına bağlı. Derdimi anlatabilecek kadar romantiğim.

Hayal dünyasında yaşıyorum...

Peki hayalperestlik konusunda ne durumdasın?

Hayal dünyasında yaşıyorum. Sahip olduğum ve kısmetse olacağım her şeyi kafamın içinde kimsenin göremediği o yere borçluyum... Akıl ve ruh sağlığımı korumayı hayal kurmama borçluyum. Hayaller ve dilekler söylenmemeli. Ama uzay yolculuğu yapma hayalleri kuruyorum ve hiç yakın değilim.

Müzik aşkın herkesçe bilinen bir şey. Bu rolle bu yönünü daha da gösteriyorsun. Bu anlamda yapmak istediğin şeyler var mı?

Şimdilik bütün ilgim algım kendi mesleğimde... O yüzden hiçbir çalışma yapmıyorum.

Aşk, hayatımın merkezinde!

Eskiye göre şimdi nasıl bir kafadasın?

Şanslı bir dönemdeyim. Allaha çok şükür sağlıklıyım, sevdiklerim yanımda ve çok güzel bir işin içinde istediğim yerdeyim... Her şey benden yana ilerliyor. Olgunlaşıyorum, dinginleşiyorum. Genel olarak daha rahat bir kafadayım.

Peki aşk hayatının hangi noktasında?

Aşk hayatımın merkezinde... Çünkü sahip olduğum her şeye sevdiklerime işime aşkla bağlıyım. Hiçbir zaman ilk başta mantığımla hareket eden biri olamadım. Hayatıma hislerim ve kalbimle yön veriyorum. Bazen bundan zarar da görsem kalbime bu yetkiyi ben verdiğim için suçlamıyorum.