Abone Ol

Tuvana Türkay: Gişe korkum yok

‘Sen Sağ Ben Selamet’ filminde ‘Doğa’ karakterine hayat veren Tuvana Türkay, “Başarı ve başarısızlık benim için gişeyle belirlenen bir kriter değil. Gişe korkum hiç olmadı” dedi.

Tuvana Türkay: Gişe korkum yok

Filmde ‘Doğa’ karakteriyle izleyici karşısına çıkıyorsunuz. Nasıl biri Doğa?

Çocukluğunda sirkte çalışmaya başlayan, ‘Behlül’ isimli bir gorille yakın dostluk kuran ve sirk sahibinin tacizine maruz kaldıktan sonra Behlül’le kaçıp ormanda yaşamaya başlayan biri Doğa. Filmin ilerleyen bölümlerinde de Ufuk Özkan ve Burçin Bildik’le yolları kesişip, renkli bir karakter olarak izleyici karşısına çıkıyor.

Peki film hakkında neler söyleyebilirsiniz?

Çok komik bir film. İnsanların baktığı zaman “Ah bu benim başıma da gelebilir” diyecekleri bir iş oldu. Tabii ki bir mahkumun tahliyesine 1-2 gün kalmış, diğerininse mühebbet yemiş olması ve araçlarının kaza yapıp serbest kalma ütopyası olmayabilir ama çok duyuyoruz ceza evinden kaçan insanların haberlerini. Bunlar olabilecek şeyler.

Ata Demirer’in yeni filmi ‘Olanlar Oldu’yla da sizi beyazperdede göreceğiz. Aynı dönemde mi çekildi iki film?

Çekim tarihleri farklıydı. Bu film bittikten hemen sonra 1.5 aylık bir zaman diliminde ‘Olanlar Oldu’yu çektik.

Hangi filmin çekim şartları daha ağırdı?

Bunun için cevap vermek çok zor. Ancak ‘Sen Sağ Ben Selamet’ filminin Marmaris’te yapılan çekimleri çok zorlu geçti. Marmaris demişken, insanlar deniz kenarı sanmasınlar. Tüm çekimler kayalık ve ormanlık bir alanda gerçekleşti. Ve 15 Temmuz darbe girişiminin olduğu dönemdeydi çekimlerimiz.

‘İki film de evladım gibi’

Sizce rol aldığınız ‘Olanlar Oldu’ ve ‘Sen Sağ Ben Selamet’ filmlerinden hangisi başarılı olur?

Başarı ve başarısızlık benim için gişeyle belirlenen bir kriter değil. Gişe korkum hiçbir zaman olmadı. Her filmime aynı emeği, aynı sevgiyi vererek oynuyorum. Bir anne ve babaya hangi çocuğunu daha çok sevdiğini soramazsınız. Bu da öyle bir şey. İki film de benim evladım.

‘Darbe zamanı sette çalıştık’

15 Temmuz darbe girişimi sizi ve setinizi etkiledi mi?

Darbe girişimi sırasında setteydik. Kaçan hainler o sırada bizim olduğumuz bölgedeydi. Çok kötü bir durumdu.

O anları anlatır mısınız, neler hissetmiştiniz?

Bütün olaylara tanık olduk. Sayın Cumhurbaşkanı’mıza yapılan hain saldırı çok yakımızdaydı. İnsanın canını acıtan bir durum var ortada. Ülkenizin Cumhurbaşkanı’na bir saldırı var ve biz bunu izlemek zorunda kaldık. Hepimiz sokaklara çıktık ancak yine de insan kendisini çaresiz hissediyor.

Peki 15 Temmuz sürecinde çalışmaya devam ettiniz mi?

Çalışmaya devam ettik. Sadece 15 Temmuz’da devam etmedik. Öncelikli olarak neler yapabileceğimiz hakkında set ekibiyle toplantı yaptık.

Darbe girişimini öğrendiğinizde ilk kimi aradınız?

Annemi aradım. Telefonlarımız bileçekmiyordu. Ancak başıma bir şeygelecek korkum olmadı. Sadece ailemin beni aradığında ulaşamaması ve kendilerini beni merak ederek üzeceklerini düşündüm.

Yoksa marşımız “Korkma” diye başlayan milli bir öğüdümüz var. Her şeye rağmen güzel bir film çıkardığımıza inanıyoruz.

Tuvana Türkay: Gişe korkum yok - Resim: 1