Abone Ol

Tutuklanan gazeteci Merdan Yanardağ'dan ilk mesaj: Korkmuyoruz

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ hedef gösterildikten sonra tutuklandı. Karar sonrası gönderdiği mesajda “Korkmuyoruz. Ne olursa olsun, özgür basın susmayacak.”

Tutuklanan gazeteci Merdan Yanardağ'dan ilk mesaj: Korkmuyoruz

4 Soru 4 Cevap programında AKP’nin Abdullah Öcalan ile yeni bir çözüm süreci hazırlığında olduğu görüşünü anlatmak için kullandığı sözlerinin bağlamından kopartılarak sosyal medyada dolaşıma sokulmasından sonra “suçu ve suçluyu övme” suçlamasıyla tutuklandı.

Merdan Yanardağ tutuklama kararı sonrası verdiği ilk mesajda ‘Susmayacağız” mesajnı verdi. Oğlu Alp Yanardağ’ın TELE1’de açıkladığı mesaj şöyle: “Seçim döneminde başlayan montaj kumpaslarının devamını yaşıyoruz. Korkmuyoruz. Ne olursa olsun, özgür basın susmayacak. Gerçekleri aynı kararlılıkla yansıtmaya devam edeceğiz.”

BU SUÇU İŞLEMEDİM, REDDEDİYORUM

Karardan sonra Çağlayan Adliyesi önünde açıklama yapan avukatları da Yanardağ’ın hakkındaki suçlamayı reddederek, ”Bu bir demokrasi ve hukuk mücadelesidir. Durmak yok, biz bu mücadeleye devam edeceğiz. Bunca senelik meslek hayatımda durduğum yerde ne bir teröristi ne de bir terör örgütünü destekledim. Bu suçu işlemedim, reddediyorum.”