Abone Ol

Turkuvaz Dergi Grubu'nda ayrılık! Hangi GYY veda etti?

Sabah Gazetesi Ekonomi Müdürü Şeref Oğuz'un ayrılığının ardından Turkuvaz Medya'dan üst düzey bir ayrılık haberi daha geldi.

Turkuvaz Dergi Grubu'nda ayrılık! Hangi GYY veda etti?

Turkuvaz Medya Grubu bünyesinde yayın yapan Türkiye'nin en çok satan iş ve ekonomi dergisi Forbes Türkiye'nin Genel Yayın Yönetmenliği görevinde bulunan Burçak Güven ile yollar ayrıldı.

Dünyanın en prestijli iş ve ekonomi dergisi Forbes'in Türkiye'deki yayın hakları Temmuz 2005 tarihinde Ciner Grubu tarafından satın alınmış, o dönemler Sabah'ın ilavesi İşte İnsan'ın Genel Yayın Koordinatörü olan Burçak Güven, Forbes Türkiye'nin Genel Yayın Yönetmenliği görevine getirilmişti.

14 yıldır Genel Yayın Yönetmenliği koltuğunda oturan Güven'in tıpkı Sabah Ekonomi Müdürü Şeref Oğuz gibi Turkuvaz Medya Grubu yönetimiyle yaşadığı sorunlar nedeniyle görevinden ayrıldığı gelen duyumlar arasında...

Turkuvaz Dergi Grubu'nda ayrılık! Hangi GYY veda etti? - Resim: 1

Burçak Güven kimdir?

Burçak Güven TED Ankara Koleji’ni takiben ODTÜ Psikoloji Bölümü’nden mezun olmuştur. Webster Amerikan Üniversitesi’nden Uluslararası İlişkiler alanında yüksek lisans derecesine sahiptir.

1995 yılından bu yana sürdürdüğü gazetecilik kariyeri süresince Aktüel Dergisi ve Yeni Binyıl Gazetesi’nde editörlük, dış haberler müdürlüğü, Sabah Gazetesi İşte İnsan eki Yayın Koordinatörlüğü gibi çeşitli görevlerde bulunmuştur.

Temmuz 2005 tarihinde FORBES Türkiye Dergisi’nin Genel Yayın Yönetmenliği görevine getirilmiştir.

(Medyaradar)