Abone Ol

Türkiye'nin Konuştuğu Program Gelin Evi Kitap Oldu

Türk televizyon tarihinin en popüler yapımlarından Gelin Evi, yayımlandığı süre boyunca fenomen olmakla kalmadı, ayrıca seyirciyi Türkiye gerçekleriyle de buluşturdu.

Türkiye'nin Konuştuğu Program Gelin Evi Kitap Oldu

Gelin Evi, Aslı Hünel'in sunumuyla, 20 Aralık Pazartesi günü yeni sezonuyla Show TV'de izleyiciyle buluşacak.

Aynı zamanda programın yapımcısı da olan Sosyolog Cem Semercioğlu, Gelin Evi programı izleğinde Türkiye’deki evlilik kültürünü inceliyor.

Bir televizyon programına katılan yarışmacılar üzerine yapılmış popüler kültür araştırması olmasının yanı sıra, televizyon sosyolojisi alanında derinlemesine incelemelerde bulunan kitap Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyor. Türkiye’nin Gelin Evi, gelin-damat ilişkilerinin gelişiminden ailelerin evlilikteki konumlarına, çeyiz kültüründen gelin kavramının ayrıntılarına dair veriler sunuyor.

“Evde evcil hayvan beslemiyoruz; eşim zaten evcil hayvan gibi davranıyor, yemeğini suyunu veriyorum, zaten her yere tüy de döküyor, sonra da uyutuyorum.”

Türkiye'nin Konuştuğu Program Gelin Evi Kitap Oldu - Resim: 1

“Görümcem ile anlaşan biri değilim. Bizde lohusayken 40 gün dışarı çıkılmaz, bir gün canım sıkıldı markete gittim, eve döndüğümde bebeğimin yastığındaki altınlar yoktu.”

“Erkek kardeşim yok, doğduğunda kız kardeşimi bana erkek diye yutturmaya çalıştılar, kız olduğunu yıkarken gördüm, onu çöpe atmak istedim ama gördüler.”                                                                                                                

“Kayınvalide kelime anlamı olarak kaynananın bir su yıkanmışı gibidir."