Abone Ol

Türkiye'nin konuştuğu kazadaki gizemli kişi hangi medya patronunun oğlu?

MedyaRadar, Türkiye’nin konuştuğu kazada çok özel belgelere ulaştı. Oğuz Murat Acı’nın hayatını kaybettiği kaza anında arabada olan onuncu kişinin bir medya patronunun oğlu olduğu iddia edildi.

Türkiye'nin konuştuğu kazadaki gizemli kişi hangi medya patronunun oğlu?

Oğuz Murat Acı’nın avukatları, savcılığa yaptığı suç duyurusunda olay yerinde bulunan ve adı geçmeyen 10’ncu şüphelinin kimliğinin tespit edilmesini talep etti. Tüm Türkiye’nin merak ettiği o kişi HTS kayıtlarının incelenmesi sonucu ortaya çıkacak. Öte yandan kazada savrulan araçtan içerisinde Eylem Tok’un doktor raporlarının olduğu kırmızı kapaklı bir dosyanın olay yerinde düştüğü belirlendi.

MedyaRadar’dan Ercan Öztürk’ün haberine göre, 2 Mart 2024 tarihinde meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden Oğuz Murat Acı’nın avukatları Hacı Orhan ile Burak Erden’in İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı suç duyurusunda çok önemli bir detay dikkat çekti. Baba Bülent Cihantimur ile anne Eylem Tok’un da aralarında bulunduğu 13 kişi hakkında ‘Kasten öldürme’, ‘Kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi’, ‘Nitelikli yağma’, ‘suçluya yardım etme, delil karartma’ suçlamaları kapsamında suç duyurusunda bulunuldu.


10’NCU KİŞİ BULUNSUN

Dokuz sayfalık suç duyurusunda, Oğuz Murat Acı’nın hayatını kaybettiği kazayı gerçekleştiren Porche marka arabada dört kişi, diğer arabada da 6 kişinin olduğuna yer verildi. Bir kişinin firar ettiği, 8 kişinin de ifade verdiği kazada arabada olan ve kimliği henüz belirlenmeyen onuncu kişinin bulunması istenildi. Bu kişiyle ilgili olarak, ‘İfadeler alınırken şüpheliler öndeki araçta dört kişinin olduğunu, arkadaki araçta ise altı kişi olduğunu söylemelerine rağmen sekiz kişinin ifadeleri alınmış ve bir kişi de firar etmiştir. Ayrıca onuncu kişi hakkında bir bilgi yoktur. O kişinin tespiti ve soruşturmaya dahil edilmesi gerekmektedir’ denildi. Kazada kimliği belirlenemeyen bu kişinin Timur Cihantimur ile aynı yaşta olan ve ünlü bir medya patronunun oğlu olduğu tahmin ediliyor. HTS kayıtlarının incelenmesi sonucunda bu kişinin çok kolay bir şekilde tespit edileceğine yer verildi.

İKİ ARABA DA CİHANTUMUR’UN ÜZERİNE KAYITLI


Türkiye’nin konuştuğu kazaya karışan ve içerisinde 10 kişinin olduğu iki arabanın da Bülent Cihantimur’a ait olduğu öğrenildi. Öte yandan kazada ortadan kaybolan telefonun Eylem Tok’un talimatıyla alındığına yer verilen suç duyurusunda, Bülent Cihantimur’un olay gecesi havalimanında olduğuna dair görgü tanıklarının olduğuna da yer verildi. Öte yandan şüphelilerin tümünün yurtdışına kaçma ihtimalleri olduğu için evrakta adları bulunan şüphelilerin tamamına yurtdışına çıkış yasağı koyulması istendi.

KESİN ÖLÜM NEDENİ BELİRLENEMEDİ

Adli Tabip Okan Matkap tarafından hazırlanan ölü muayene tutanağında şu tespitlere yer verildi : Ceset morgda görüldü. Yaklaşık 25-30 yaşlarında, 1.75-1.85 metre boylarında, 95-100 kg ağırlığında, kahverengi gözlü, kahverengi saçlı, sakal ve bıyıklı buğday tenli erkek cesedinde ölü katılığını henüz oluşmadığı, ölü lekelerinin vücut arka yüz başı görmeyen yerlerde oluşmuş olduğu ve henüz fikse olmadığı görüldü. Sol kol önde tatuaj izlendi. Haricen batın sol üst kadranda 20x20 santimlik alanda aralarında yer yer dokular bulunan sıyrıklı ekimoz, sternumda yeniden canlandırma işlemiyle uyumlu sıyrık, sol kruris önde orta 1/3’de içinden parçalı kemik dokusunun açığa çıktığı yoğun kan gelişi izlenen 8 santimlik laserasyon, nazal bölgeden yoğun kan gelişi, sakral bölge sağda ve solda sol omuz arkada, sağ kosto vertebral bölgede ekimozlu sıyrıklar, alın sağda kaş üstünde 3 santimlik ekimoz izlendi. Ölenin kesin ölüm sebebi belirlenemediğinden sistematik otopsi yapılması kanaatindeyim’

SAVRULAN ARAÇTAN EYLEM TOK DOSYASI ÇIKTI!

Göktürk Polis Merkezi tarafından bir araştırma tutanağı hazırlandığı ortaya çıktı. Hazırlanan araştırma tutanağında özetle: Olay anını görür kamera olmadığı tespit edilmiş olup ayrıca, 34 EGG 06 plaka sayılı araç sürücüsünün olay yerinden kaçtığı için araç sürücüsünün tespitine yönelik yapılan çalışmalarımızda olay yerine geçildiğinde olay yerinde 34 EGG 06 plaka sayılı aracın çıktığı refüjün içinde yerde üzerinde ‘Umran Oto ekspertiz’ olan kırmızı renkli kapaklı dosya ve içerisinde Prosche Taycan marka 06 EDD 048 plaka sayısı yazılı olan ve bir çok başkaca da bilgilerin yazılı olduğu oto ekspertiz raporu olduğu düşünülen belgeler ve Eylem Tok isminin yazılı olduğu iki ayrı doktor raporu olduğu düşünülen belgeler görülmüş ayrıca bu dosyadan iki metre kadar ileride ise noter araç sözleşmesi ve plaka basım talebi belgesi bulunmuştur’ denildi. Öte yandan aynı polis merkezi tarafından tutulan bir diğer tutanakta ise kazada hayatını kaybeden Oğuz Murat Acı’nın üzerinden 3 bin 150 lira para ve iki adet kredi kartı çıktı.

medyaradar özel