Abone Ol

Türkiye'nin Euro 2016'daki grubu belli oldu

A Milli Takım'ın da mücadele edeceği EURO 2016 Finalleri'nin kura çekimi, yapılıyor. Paris'teki kura çekiminde Türkiye D grubunda yer aldı.

Türkiye'nin Euro 2016'daki grubu belli oldu

A Milli Takım'ın tarihinde dördüncü kez mücadele edeceği Avrupa Şampiyonası EURO 2016'nın Paris'te kura çekimi yapıldı. Paris'teki Kongre Sarayı'nda gerçekleşen kura çekimi öncesinde alınan olağanüstü güvenlik önlemleri de dikkat çekti. Kura çekimine Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, 1. Başkanvekili Servet Yardımcı, Başkanvekili ve İcra Kurulu Üyesi Ali Dürüst, Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Çağlar ve Alaattin Aykaç, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ile TFF Genel Sekreteri Kadir Kardaş katıldı.

4'ERLİ 6 GRUP OLUŞACAK
Türkiye'nin 4. torbadan katılacağı EURO 2016 Finalleri Kura Çekimi'nde 24 takım, 4'erli olarak 6 gruba ayrıldı. 10 Haziran tarihinde başlayacak olan turnuva 10 Temmuz tarihinde sona erecek.

İŞTE TAKIMLARIN GRUPLARI

Türkiye 2016 Avrupa Şampiyonası'nda D Grubu'na düştü. İlk rakibimiz son şampiyon İspanya! D Grubu'nda 2. rakibimiz Çek Cumhuriyeti oldu. D Grubu'ndaki son rakibimiz ise Hırvatistan! İlk maç 12 Haziran'da Paris'te Hırvatistan ile. EURO 2016'nın açılış maçı ise 10 Haziran'da Fransa ve Romanya arasında oynanacak. Grubumuz şekillendi: İspanya, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, Türkiye!

Türkiye'nin Euro 2016'daki grubu belli oldu - Resim: 1

A Grubu: Fransa- Arnavutluk- Romanya-İsviçre

B Grubu: İngiltere- Galler- Slovakya- Rusya
C Grubu: Almanya- Kuzey İrlanda- Polonya-Ukrayna
D Grubu: İspanya- Türkiye- Çek Cumhuriyeti -Hırvatistan
E Grubu: Belçika- İrlanda Cumhuriyeti- İsveç -İtalya
F Grubu: Portekiz- İzlanda-Macaristan- Avusturya

EURO 2016 kura çekiminde torbalar şu şekilde:

1. Torba: Fransa, İspanya, Almanya, İngiltere, Portekiz, Belçika.
2. Torba: İtalya, Rusya, İsviçre, Avusturya, Hırvatistan, Ukrayna.
3. Torba: Çek Cumhuriyeti, İsveç, Polonya, Romanya, Slovakya, Macaristan.
4. Torba: Türkiye, İrlanda Cumhuriyeti, İzlanda, Galler, Arnavutluk, Kuzey İrlanda.

Kura çekimi başladı. Sahneye çıkan iki futbol efsanesi Lizarazu ve Gullit misafirlere 'hoşgeldiniz' dedikten sonra sahne alan dansçılar 'Fransız kan kanı' adlı gösteriyi sergiledi.

Öte yandan başları yolsuzluk soruşturmalarıyla belada olan UEFA başkanı ve Fransız futbolunun en önemli isimlerinden Michel Platini ile FIFA Başkanı Sepp Blatter'in kura çekiminde olmaması dikkat çekti.Kura çekimi öncesi turnuvanın müziklerini yapacak müzisyen David Guetta da sahne aldı. Avrupa Şampiyonalarının önemli anlarında muhteşem gollere imza atan golcüler kura çekimi için sahneye geldi. Sahneye gelen golcüler arasında Bierhoff, Panenka gibi isimler de var. UEFA Genel Sekreteri Infantino da sahneye gelerek kura çekimi için düğmeye basıldı.


 "AÇILIŞ MAÇINI EVSAHİBİ FRANSA İLE OYNAMAK İSTERİM"

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Katar hazırlık maçı öncesi düzenlediği basın toplantısında, "Avrupa Şampiyonası'nda açılış maçını oynamak istiyorum" demişti. Terim, "Herkesin gönlünden geçen bir grup vardır ama Avrupa Şampiyonası'na kadar gelmiş ülkeler arasında seçmek zordur. Bana göre her takım ciddi ve saygıdeğer. Ben açılış maçını oynamak isterdim. Fransa'yla tüm dünyanın önünde oynamak isteriz. Bu bize büyük katkı sağlar. Böyle bir festivalin açılışında oynamak isterim. Ben böyle başlamak isterim. Bazı oyuncular 'Aman hocam ilk maçtan ev sahibi Fransa'yla oynamayalım' dese de benim düşüncem bu. Ben çok daha uzağa bakıyorum" değerlendirmesinde bulunmuştu.

ŞAMPİYON 27 MİLYON EURO KAZANACAK

UEFA, EURO 2016 için toplam 301 milyon Euro dağıtacak. Turnuvaya katılacak olan 24 ekibin 8'er milyon Euro alacağı belirtilirken, ilk turdaki her galibiyet için 1 milyon Euro, her beraberlik için 500 bin Euro ödül verileceği açıklandı. İkinci tura yüklselen ekipler 1,5 milyon Euro, çeyrek finalistler 2,5 milyon Euro, yarı finalistler ise 4 milyon Euro gelir elde edecek. UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino, turnuvayı kazanan takımın ise 27 milyon euro alacağını duyurdu.