Abone Ol

Terbiyesiz Arap Dışişleri Bakanı Zayed, Erdoğan'a hakaret tweeti attı, Türkiye'den sert tepki

Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayed paylaştığı terbiyesiz twwet'e Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın sert tepki gösterdi.

Terbiyesiz bakan Erdoğan'a hakaret etti, Türkiye'den sert tepki

Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayed, Iraklı bir Twitter kullanıcısının Medine Müdafaası kahramanı olarak bilinen Osmanlı Paşası Fahreddin Türkkan'ı 'hırsız' olarak niteleyen paylaşımını kendi Twitter sayfasında paylaştı.

Abdullah bin Zayed'in paylaşımda şu ifadeler yer aldı.

"1916 yılında Türk Fahri Paşa'nın Medinetü'l Münevvere halkının hakkına girdiğini ve onların mallarını çaldığını, onları kaçırdığını, Şam'dan İstanbul'a "Seferberlik" ilan ederek, Medine'deki el yazması eserleri çaldığını biliyor muydunuz? İşte Erdoğan'ın dedelerinin Müslüman Araplarla ilişkisi buydu."

Terbiyesiz Arap Dışişleri Bakanı Zayed, Erdoğan'a hakaret tweeti attı, Türkiye'den sert tepki - Resim: 1

TÜRKİYE'DEN SERT TEPKİ

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, bu paylaşıma  sert tepki gösterdi. İbrahim Kalın, Twitter'da yaptığı açıklamada, "Birleşik Arap Emirlikleri Zayed'in Türkiye karşıtı yalanlarla dolu propagandayı yayınlaması bir utançtır. Fahreddin Paşa, İngiliz planlarına karşı Medine'yi cesurca savundu. Ne pahasına olursa olsun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a saldırmak yeni moda mı?" dedi.

Terbiyesiz Arap Dışişleri Bakanı Zayed, Erdoğan'a hakaret tweeti attı, Türkiye'den sert tepki - Resim: 2