Abone Ol

Türkiye NATO'dan İdlib'te önleme uçuşu istedi mi?

İdlib'e büyük bir askeri sevkiyat yapan Türkiye, Suriye ordusu güçlerinin Rusya desteğiyle kentte ilerlemesi ve Halep batısındaki neredeyse tüm yerleşim yerlerini ele geçirip İdlib'e daha da yaklaşması üzerine harekete geçti.

Türkiye NATO'dan İdlib'te önleme uçuşu istedi mi?

Independent Türkçe'nin haberinde, Türkiye'nin, İdlib'e yönelik harekat gerçekleştireceğini NATO'ya bildirdiği ve NATO'dan şehir üzerinde önleme uçuşu talep ettiği iddia edildi.

Dışişleri Bakanlığı ise, Türkiye'nin İdlib'e yönelik harekâtını NATO'ya bildirdiğine yönelik haberleri yalanladı. Haberlerde NATO'dan şehir üstünde önleme uçuşu yapılmasının istendiği ileri sürülmüştü.

Aydınlık'ın ulaştığı Dışişleri Bakanlığı kaynakları, "İddialar doğru değil. NATO’dan öteden beri istediğimiz tedbirleri hayata geçirmelerini istiyoruz" açıklamasında bulundu.

Bugün partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İdlib Harekâtı'nın an meselesi olduğunu söylemişti.

Türkiye, Suriye Ordusu'nun Soçi sınırlarına yani Han Şeyhun gerisine kadar çekilmesini talep ediyor. Bu konuda Suriye Ordusu'na ay sonuna kadar süre verildiği açıklanmıştı.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde bir araya gelen ABD, İngiltere ve Almanya yetkilileri, Suriye Ordusu'na Türkiye'nin İdlib'de bulunan gözlem noktalarına saldırmaya son vermesi çağrısında bulunmuştu.

Öte yandan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) konvoyu, bugün İdlib'in Cabal el Zaviye bölgesinde görüntülendi. Yerel kaynaklar, TSK'nın Cabal el Zaviye bölgesinde yeni askeri noktanın oluşturulacağını ifade etti.