Abone Ol

Türkiye’de dolandırıcılıktan aranan Uğur Akkuş, Trump’ın evinde çıktı

"Nitelikli dolandırıcılık" suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılan ve hakkında tutukalama kararı bulunan Uğur Akkuş, Trump’ın etkinliğine katıldı. Türkiye’de dolandırıcılıktan aranan Uğur Akkuş, Trump’ın evinde çıktı

Türkiye’de dolandırıcılıktan aranan Uğur Akkuş, Trump’ın evinde çıktı

Ebru Şallı'nın eşi Uğur Akkuş, Türkiye'de 4 ayrı dolanrıcılık davasından yargılanan ve şu anda firari olarak aranan bir isim.

 Bu davalardan birinde geçtiğimiz ay 4 yıl 2 ay hapis cezasına çaptırıldı ve "nitelikli dolandırıcılık" suçlaması ile hüküm giydi.  

 Uğur Akkuş, önceki gün de Florida'da düzenlenen açık artırmada eski Başkan ve şimdiki Başkan adayı Donald Trump’ın bir portresini ve silahını da satın aldı.

 Trump’ın etkinliğinde Akkuş, ABD’li Başkan’ın oğlu Donald Trump Jr. ve eşi Kimberly Trump ile de fotoğraf çektirmeyi ihmal etmedi.

 ABD’DEN ÜSTÜN YETENEK VİZESİ ALMIŞTI

Eski manken Ebru Şallı’nın firari eşi Akkuş, geçtiğimiz ay ABD’den sadece üstün yeteneklilere verilen EB1A Vizesi aldığını duyurmuştu.

 

İstanbul merkezli A&S Yatırım Holding’in Kurucusu ve CEO'su Akkuş aldığı vizeyle ABD’de faaliyetlerini artıracaklarını, Kanada’da madencilikte büyüyeceklerini açıklamıştı.

 

Kuveytli iş insanlarını 30 milyon dolar dolandırdığı iddiasıyla gündeme gelen Uğur Akkuş haziran ayında da eşi Ebru Şallı ile birlikte tatil dönüşü İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alınmış, Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği’ne götürülmüştü.

 

Kripto para ticareti vaadiyle iki kişiyi 500 bin dolar dolandırdığı iddiasıyla "nitelikli dolandırıcılık" suçundan 15 beşer yıla kadar hapis istemiyle yargılanan 4 sanıktan Uğur Akkuş hakkında kasım ayında da yakalama kararı çıkarılmıştı.