Abone Ol

Türkiye'de çekilen ilk 1915 filmi: Yitik Kuşlar

1915 yılında yaşanan Ermeni tehcirini yaşanan acılardan bir asır sonra iki küçük çocuğun gözünden anlatan Türkiye’de çekilmiş ilk uzun metrajlı film ‘Yitik Kuşlar’ 1 Nisan’da vizyona giriyor.

Türkiye'de çekilen ilk 1915 filmi: Yitik Kuşlar

Yönetmenliğini Aren Perdeci ve Ela Alyamaç’ın üstlendiği Yitik Kuşlar, 18'inci Uluslararası ARPA Film Festivali’nde"En İyi Film", "En İyi Yönetmen" ve "Armin T. Wegner İnsanlık Ödülü" olmak üzere üç dalda ödüle layık görülmüştü.

KONUSU

1915 yılında, Anadolu'da bir Ermeni köyündeyiz... Varlıklı bir ailede büyüyen iki kardeş olan Maryam ile Bedo zamanlarının çoğunu herkesten gizledikleri güvercinlikte oynayarak geçirirler. İki kardeş bir gün ormanda gezinirken adını Baçik koydukları mavi bir kuş bulurlar. Bir sabah Baçik'e bakmak için ailelerinden habersiz evden kaçıp gizli güvercinliklerine giderler. Evlerine geri döndüklerinde kimseyi bulamadıkları gibi, köylerinde de kimse kalmamıştır. İki kardeşi ailelerini bulmaya çalıştıkları zorlu bir macera beklemektedir.

Senaristliğini ve yönetmenliğini Aren Perdeci ile Ela Alyamaç'ın üstlendiği filmin başrollerinde Heros Agopyan ve Dila Uluca bulunuyor.