Abone Ol

Türkiye’de bugün koronadan 24 kişi öldü: 24 Haziran 2020 koronavirüs tablosu

Bilim Kurulu, corona virüsü (Covid-19) ile mücadelede son durumu ve tedbirleri görüşmek üzere video konferans yöntemiyle, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplandı. Toplantının ardından Bakan Koca, açıklama yaptı.

Türkiye’de bugün koronadan 24 kişi öldü!

Güncel can kaybı, vaka sayıları ve hastaların durumlarının ele alındığı toplantıda, Covid-19 tanısı ile tedavi konusunda dünyadaki ve Türkiye’deki gelişmelerin değerlendirildiği, yeni önlemlerin ele alındığı ve veriler doğrultusunda normalleşme sürecine ilişkin görüş alışverişinde bulunulduğu belirtildi.

Toplantının ardından kameraların karşısına geçen Bakan Koca’nın açıklamalarından satır başları:

Birkaç haftadır konuşmalarımda belirtiğim bir konu var. Dikkat çektiğim şey, coronaya karşı alınacak önlemlerin sağlığımız için alınan önlemlerin yanı sıra ticaretten üretime, eğitimden ekonomiye kadar alınan önlemler olduğudur. Tüm hayatın yeniden sağlık kazanması, eski temposuna yaklaşması vaka sayılarının kontrol altında tutulmasına bağlıdır. Tedbir birbirimize karşı borcumuzdur. Tüm toplumu etkileyen hastalığın kendisini ve etkilerini el birliğiyle yenmeliyiz.

Bugünkü vaka sayısı bin 492. Düne göre bir atış görüyoruz. Vefat sayımız 24. Düne göre biraz daha düşüş görüyoruz. Bugün iyileşen vaka sayımız bin 386. Yoğun bakımda hasta sayısı 914, toplam entübe yani solunum cihazına bağlı hasta sayımız 356. Bugünkü test sayımız daha bir artış içinde 53 bin 486.