Abone Ol

Türkiye televizyon izleme sıralamasında kaçıncı sırada?

Uluslararası pazarlama ve reklamcılık şirketi Nielsen, 55 ülkede 27 bin kişinin tele-vizyon ve video izleme alışkanlıklarını araştırdı.

Türkiye televizyon izleme sıralamasında kaçıncı sırada?

Uluslararası pazarlama ve reklamcılık şirketi Nielsen, 55 ülkede 27 bin kişinin tele-vizyon ve video izleme alışkanlıklarını araştırdı. Araştırmaya göre Türkiye, dünyada bir gün içinde ekran başında en çok zaman geçiren 8. ülke oldu.

Sırbistan 1. sırada Günde ortalama 4 saat 17 dakika televizyon izleyen Türkler, Polonya, Meksika, îsveç ve Çin gibi ülkeleri geride bıraktı. Bu listede ilk sırada 5 saat 39 dakikayla Sırbistan birinci oldu. Araştırmanın diğer sonuçları şöyle: Son 30 gün içinde evde televizyon izleme sayısında Türkiye 55 ülke arasında 37. sırada.
Türkiye'nin puanı 92. Türkiye'de pazarın yüzde 96.5'inin televizyon erişimi bulunuyor. Türkiye, HD televizyon sahibi olmada 34. sırada. En çok HD televizyona sahip olan ülke Avustralya, en az ise Endonezya. İnternetten video izlemede Türkiye 46. sırada bulunuyor. İnternetten en çok video izlenen ülke Çin, en az izlenen ülke ise Danimarka.

Cep telefonundan video izlemede Türkiye 28. sırada. Cep telefonundan en çok video izlenen ülke Filipinler, en az izlenen ülke.ise Almanya.