Abone Ol

Türkiye Tek Yürek ortak yayında Kalyon Holding ne Kadar Bağış Yaptı?

Türkiye Tek Yürek deprem canlı deprem ortak yayınına iş dünyasından birçok isim bağlandı. Bunlardan biri de Kalyon Grup Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kalyoncu oldu.alyon Holding kimin, sahibi kim, serveti ne kadar? Türkiye Tek Yürek ortak yayında Kalyon Holding ne kadar bağış yaptı?

Türkiye Tek Yürek ortak yayında Kalyon Holding ne Kadar Bağış Yaptı?

Kahramanmaraş merkezli iki depremde evsiz kalan vatandaşlar için Türkiye Tek Yürek adında ortak deprem yayını düzenlendi. Merkez Bankası, Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank, gecenin en çok bağış yapan kurumları olurken iş dünyasından da birçok insan bağışlarda bulundu. Bunlardan biri de Kalyon Holding oldu. Canlı yayına katılan Kalyon Holding sahibi Cemal Kalyoncu da bağışta bulunduklarını açıkladı. Bunun üzerine vatandaşlar, “Türkiye Tek Yürek ortak yayında Kalyon Holding ne kadar bağış yaptı?” sorusunu aratmaya başladı. İşte Kalyon Holding ile ilgili merak edilen tüm detaylar…

 KALYON HOLDİNG KİMİN, SAHİBİ KİM?
Kalyon Holding ya da Kalyon Grup; inşaat, altyapı ve enerji sektöründe hizmet veren bir kurumdur. Genel merkezi İstanbul’da yer alan Kalyon Grup’un sahibi Orhan Cemal Kalyoncu'dur.

1974 yılında inşaat sektöründe hizmet vermek amacıyla Hasan Kalyoncu ve Cemal Kalyoncu kardeşler, babaları Mehmet Kalyoncu’nun izinden giderek Kalyon İnşaat’ı kurdu. Günümüzde ise buna ek olarak altyapı, enerji, plastik boru, PVC pencere sistemleri gibi birçok alanda hizmet veren bir şirketler grubudur. 20 Aralık 2013 yılından itibaren ise ‘Çalık Holding’ten ‘Turkuvaz Medya Grubu’nu satın alarak medya sektörüne de dahil oldu.

Kalyon İnşaat Bakırköy Adalet Sarayı, Metrobüs hattının inşaatı, Taksim Yayalaştırma Projesi gibi projeleri yürüttü. Aynı zamanda İstanbul Yeni Havalimanı ihalesini kazanan ortak girişim grubunun bünyesinde yer alan firmalardan birisidir.

KALYON HOLDİNG SERVETİ NE KADAR?
Kalyon Holding bünyesinde 35 bine yakın çalışan vardır. Kalyon Holding’in resmi sitesinde yer alan yatırımları şunlardır:

İstanbul Havalimanı’nın yapımı ve işletmesi,

Ar-Ge dahil güneş paneli üretiminin tüm aşamalarını bir araya getiren dünyadaki ilk ve tek fabrikası,