Abone Ol

Türkiye-Kosova maçı saat kaçta hangi kanalda?

Ev sahipliğini Rusya'nın yaptığı 2018 FIFA Dünya Kupası grup elemelerinde dördüncü hafta maçları başlıyor.

Türkiye-Kosova maçı saat kaçta hangi kanalda?

2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde I Grubu'nda yer alan Türkiye, dördüncü maçında Kosova'yı konuk edecek. Peki Türkiye-Kosova maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda başlayacak?
A Milli Takımımız, bu ay rakiplerimiz arasında en 'yeni' olan Kosova'yı konuk edecek. Peki Türkiye-Kosova maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda başlayacak? İşte karşılaşma hakkında tüm detaylar...

TÜRKİYE-KOSOVA MAÇI NE ZAMAN?
Milli Takımımız, FIFA Dünya Kupası Elemeleri dördüncü maçını Kosova ile oynayacak. Türkiye Kosova maçı 12 Kasım Cumartesi günü(bugün) saat 20.00'de başlayacak. Antalya Stadyumu'nda Macaristan Futbol Federasyonu'ndan Tamas Bognar'ın yöneteceği maç Tv8 kanalından canlı olarak yayınlanacak.
Karşılaşmada, Bognar'ın yardımcılıklarını Balazs Buzas ve Zsolt Varga yapacak. Müsabakanın dördüncü hakemi ise Ferenc Karako olacak.

ARDA, BURAK, GÖKHAN VE SELÇUK DÖNDÜ, EMRE CEZALI
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Barcelona'dan Arda Turan, Galatasaray'dan Selçuk İnan, Beşiktaştan Gökhan Gönül ve Beijing Guoandan Burak Yılmazı, 2016 Avrupa Şampiyonasından (EURO 2016) sonra ilk kez milli takıma davet etti.
Bu 4 futbolcu, EURO 2016dan sonra 3ü resmi, biri hazırlık olmak üzere 4 maçta aday kadroya alınmamıştı.

Terim'in belirlediği aday kadroya Medipol Başakşehirden Yalçın Ayhan ve Mehmet Batdal ile Feyenoorddan Bilal Başacıkoğlu ilk kez çağrıldı. İspanya Birinci Futbol Liginde (La Liga) Deportivoda başarılı bir sezon geçiren Emre Çolak da bir yıl aradan sonra A Milli Takımın kadrosunda yer buldu.
Sarı kart cezası nedeniyle Kosova maçında forma giyemeyecek Borussia Dortmunddan Emre Mor aday kadroya alınmadı. Ayrıca, son kadroda yer alan ancak sakatlığı bulunan Ozan Tufan ve Caner Erkinin yanı sıra Hakan Kadir Balta, Yasin Öztekin, Olcay Şahan ve Mevlüt Erdinç de bugünkü maçın aday kadrosunda yok.

Öte yandan, aday kadroya davet edilen futbolculardan Trabzonsporlu Onur Recep Kıvrak ile Bayer Leverkusenli Ömer Toprak sakatlıkları nedeniyle çıkarılırken, kaleci olarak Kayserispordan Muammer Zülfikar Yıldırım dahil edildi.

A MİLLİ TAKIM 545. RANDEVUDA
A Milli Futbol Takımı, Kosova ile yapacağı maçla 545. karşılaşmasına çıkacak.
Türk Milli Takımı, 93 yıllık tarihinde 286sı resmi, 258i özel olmak üzere geride kalan 544 maçta, biri hükmen olmak üzere 204 galibiyet aldı, 126 kez berabere kaldı, 214 kez de rakiplerine yenildi.
Ay-yıldızlı ekip, 233ü deplasmanda, 232si evinde, 79u da tarafsız sahada olmak üzere bu maçlarda 3ü hükmen galibiyetten olmak üzere toplam 713 gol attı, kalesinde 792 gol gördü.

A Milli Takım, bugüne dek 86 farklı ülke milli takımıyla mücadele etti. Milliler, 544 karşılaşmanın 466sını Avrupalılarla, 30unu Asyalılarla, 23ünü Amerikalılarla, 22sini Afrikalılarla, 3ünü de Okyanusya temsilcileriyle yaptı.
Milliler, 93 yıllık tarihinde geride kalan 544 maç içinde birini hükmen kazandı. Türkiye ile Yunanistan arasında 17 Kasım 2015 tarihinde İstanbuldaki Başakşehir Fatih Terim Stadında yapılan özel müsabaka 0-0 sona erdi. Bu müsabakadan 6 ay sonra FIFA, Yunanistanın kural dışı futbolcu oynattığı gerekçesiyle karşılaşmayı Türkiye lehine 3-0lık skorla tescil etti.

KOSOVA İLE İLK RESMİ MAÇ
Türkiye ile Kosova milli takımları ilk kez resmi bir maçta karşı karşıya gelecek.
Kosova, 13 Mayıs 2016da yapılan kongrede FIFAnın 210. üyesi olarak kabul edildi. Kosova Futbol Federasyonu, 3 Mayısta da UEFA tarafından üyeliğe alınmıştı.
Öte yandan, Türkiyenin, 21 Mayıs 2014 tarihinde FIFAnın özel izniyle deplasmanda Kosova Milli Takımı ile yaptığı ve 6-1 kazandığı özel maç, söz konusu tarihte Kosovanın UEFA ve FIFA üyesi olmaması nedeniyle kayıtlara geçmedi.

FATİH TERİM'LE 131. MİLLİ HEYECAN
2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubundaki dördüncü maçta bugün Kosova ile karşılaşacak A Milli Futbol Takımı, teknik direktör Fatih Terim yönetiminde 131. müsabakasına çıkacak.
A Milli Takımda teknik direktörlüğün yanı sıra yeni dönemde Türkiye Futbol Direktörü sıfatıyla görev yapan Terim, ay-yıldızlı ekipte bir maçlık ilk deneyimi hariç, üçüncü kez görev yapıyor.

Milliler, Fatih Terim yönetiminde oynadığı 130 maçta biri hükmen olmak üzere 66 galibiyet aldı. Ay-yıldızlı ekip, Terimin saha kenarında yönettiği 65i özel, 65i resmi maçlarda 32 kez berabere kaldı, 32 kez de mağlup oldu.
Terim yönetiminde, 3ü Yunanistan karşısındaki hükmen galibiyetten doğan 194 gol atan milliler, kalesinde ise 137 gol gördü.
Ay-yıldızlı ekip, Fatih Terimin üçüncü döneminde oynadığı 38 maçın, biri hükmen olmak üzere 23ünü kazandı, 9unu yitirdi, 6sında da berabere kaldı. Milliler, 20si resmi, 18i özel bu maçlarda, 3ü hükmen galibiyetten doğan 58 gol atıp, 36 gol yedi.

Türk Milli Takımı, söz konusu dönemde sadece 7 maçta gol yollarında suskun kalırken, 15 maçta ise kalesini gole kapatmayı başardı.

ANTALYA STADYUMU'NDA İLK RESMİ MAÇ
Türkiye-Kosova müsabakası, A Milli Takımın Antalya Stadındaki ilk resmi maçı olacak.
Antalya Stadında daha önce 24 Mart 2016da İsveçi, 29 Mayıs 2016da Karadağı, 31 Ağustos 2016da da Rusyayı özel maçlarda ağırlayan Türk Milli Takımı, ilk kez resmi bir müsabakada bu statta sahaya çıkacak.
Öte yandan Antalyada daha önce 5 kez oynayan milliler, bu maçların ikisini kazandı, ikisini kaybetti, birinde de berabere kaldı.
Türkiye, Antalyadaki ilk maçını 31 Ekim 1984 tarihinde Antalya Atatürk Stadında Finlandiya ile oynadı. Meksikada düzenlenecek 1986 Dünya Kupası Avrupa Elemelerindeki ilk rakip Finlandiya oldu. O günün yetkilileri, Finlandiyanın soğuk iklim ülkesi olmasını göz önünde tutarak maçı Antalyanın sıcağında oynatmayı tercih etti. Teknik direktörlüğünü Candan Tarhanın yaptığı ay-yıldızlılara karşı Finlandiya,10. dakikada Ari Hjelm ve 67. dakikada Mika Lipponenin golleriyle 2-0 öne geçti, Türkiye 77. dakikada İlyas Tüfekçinin penaltısıyla farkı bire indirse de 2-1 yenilmekten kurtulamadı.

Milliler, Antalyadaki ikinci maçını 21 Ocak 1998de Atatürk Stadında Arnavutluk ile yaptı. 1998 Dünya Kupasına katılamayan ay-yıldızlılar, Mustafa Denizli yönetiminde EURO 2000 Elemelerinin hazırlıklarına Arnavutlukla oynadıkları maçla başladı ve rakibine 4-1 mağlup oldu. Türkiyenin tek golünü Oktay Derelioğlu attı.

Ay-yıldızlı ekip, Antalyadaki üçüncü maçını, EURO 2016 hazırlıkları kapsamında İsveç ile yaptı. Yeni yapılan Antalya Stadındaki ilk milli karşılaşma olma özelliğini taşıyan maçı A Milli Takım, Cenk Tosunun golleriyle 2-1 kazandı. İsveçin golü ise Andreas Granqvistten geldi.
Türkiye, aynı statta 29 Mayıs 2016'da Karadağ ile oynadı. Milliler, özel maçı Mehmet Topalın son dakika golüyle 1-0 kazandı.
Türk Milli Takımı, Antalya Stadındaki son maçında, 31 Ağustos 2016da Rusya ile özel müsabakada golsüz berabere kaldı.

TÜRKİYE 25, KOSOVA 164. SIRADA
Uluslararası Futbol Federasyonları Birliğinin (FIFA) son açıkladığı sıralamada Türkiye 25, en yeni üye Kosova ise 164. durumda bulunuyor.
FIFA'nın ekim ayı değerlendirmesinde Türk Milli Takımı, 843 puanla 25. sırada yer aldı. A Milli Takımın 2018 FIFA Dünya Kupası Elemeleri I Grubundaki rakiplerinden Hırvatistan 1027 puanla 16., İzlanda 898 puanla 21., Ukrayna 803 puanla 29., Finlandiya 337 puanla 101. ve Kosova ise 135 puanla 164. sırada kendilerine yer buldu.

ARDA VE BURAK EFSANELERİ GEÇEBİLİR
Antalyadaki maç için milli takıma yeniden davet edilen Arda Turan ve Burak Yılmazın, istatistik anlamında Türk futbolunun efsanelerini geçme olasılığı bulunuyor.
A Milli Takım formasını 94 kez giyen Arda, bugün oynaması durumunda bu rakamı 95'e çıkarak ve Tugay Kerimoğlunu geride bırakacak. Arda Turan, forma giymesi durumunda, 120 kezle Rüştü Reçberin ilk sırada bulunduğu ay-yıldızlı formayla en çok maça çıkan oyucular listesinde dördüncü sıraya yükselecek.
Türk Milli Takımında 21 golü bulunan Burak Yılmaz ise, Kosova filelerini havalandırması durumunda Lefter Küçükandonyadisi geride bırakacak. Burak, yaşayacağı ilk gol sevincinde, ay-yıldızlı ekipte en çok gol atan futbolcular listesinde ikinci sırayı Tuncay Şanlı ile paylaşacak.

12 KASIM'DA GALİBİYET YOK
A Milli Futbol Takımı, Kosova maçının tarihi olan 12 Kasım'da daha önce 4 kez sahaya çıktı, galibiyet alamadı.
Milliler, 1961'de Dünya Kupası Elemelerinde evinde SSCB'ye 2-1, 2005te Dünya Kupası Elemeleri play-off maçında deplasmanda İsviçreye 2-0, 2014te evinde özel maçta Brezilyaya 4-0 yenildi, 1986da Avrupa Şampiyonası Elemelerinde sahasında Kuzey İrlanda ile golsüz berabere kaldı.
Bu maçlarda sadece tek gol atabilen ay-yıldızlı ekip, kalesinde 8 gol gördü.
Türk Milli Takımı ayrıca, 93 yıllık tarihinde kasım ayında yaptığı 68 maçta 24 galibiyet, 29 yenilgi aldı, 15 kez de berabere kaldı. Bu maçlarda 92 gol atan milliler, 106 gol yedi.

2 BERABERLİĞİMİZ VAR 2018 FIFA

Dünya Kupası Elemeleri'ne Hırvatistan deplasmanında başlayan ve iyi bir oyun sonucu sahadan 1-1'lik beraberlik ile ayrılan Ay-Yıldızlı ekip ikinci maçında ise Ukrayna ile 2-2 berabere kalarak avantaj kaybetti. Milliler, İzlanda deplasmanında ise 2-0'lık yenilgi aldı ve 2 puanda kaldı.
Rakip Kosova ise tek puanını Finlandiya deplasmanında 1-1'lik skorla aldı. Hırvatistan'dan 6, Ukrayna'dan 3 gol yedi.

VEDAT MURİC: KOSOVA FORMASIYLA TÜRKİYE'YE KARŞI OYNAMAK İLGİNÇ OLACAK
2018 FIFA Dünya Kupası Elemelerinde 12 Kasım Cumartesi günü Türkiye ile karşılaşacak Kosovanın aday kadrosunda bulunan Vedat Muric, milli formayla bu maçta farklı bir heyecan yaşayacak.
Spor Toto Süper Lig takımlarından Gençlerbirliğinde forma giyen Muric, kulübün internet sitesine yaptığı açıklamada, "Türkiye maçı için değişik duygular içindeyim. Benim için çok farklı bir deneyim olacak." dedi.
Çifte vatandaşlığa sahip olduğuna dikkati çeken Muric, "Türkiye liginde oynayan biri olarak, Türkiyeye karşı oynamak değişik olacak. İki taraf da tüm gücünü ortaya koyacak, iyi olanın kazanacağı bir maç olsun." ifadelerini kullandı.
Gençlerbirliğinden takım arkadaşı Ahmet Çalıkın, Türkiye Milli Takımında yer almasını da değerlendiren Muric, şunları kaydetti:

"Ahmete karşı oynamayı çok isterim. Benim için bu maçı enteresan kılan bir başka nokta da bu. Benim oynayacağım ya da Ahmetin oynayacağı henüz belli değil tabii ki. Hocalarımız şans verirse karşı karşıya oynama şansına erişeceğiz. Ama o oynarsa çok sevinirim. Çok sevdiğim bir arkadaşımla farklı formalarda karşı karşıya oynamak, hem de milli takımlarımız için oynamak değişik olacak. Güzel bir rekabet olacağını düşünüyorum."