Abone Ol

Türkiye İslam ülkesidir diyen Ramazan Can torpil yazışmaları yaparken FOX Haber kamerasına yakalandı

Adalet Bakan Yardımcısı Ramazan Can’ın görevde yükselme mülakatına girecek bazı personelin torpil taleplerine ‘takipteyiz’ diyerek özel kalemine yönlendirdiği mesajlar FOX TV’nin kameralarına yakalandı. Daha önce "Türkiye bir İslam ülkesidir" açıklamasıyla gündem olan Adalet Bakan Yardımcısı Ramazan Can'dan torpil talep eden isimler arasında AKP'ye geçen Mehmet Ali Çelebi'nin de olması dikkat çekti.

Türkiye İslam ülkesidir diyen Ramazan Can torpil yazışmaları yaparken FOX Haber kamerasına yakalandı

FOX Haber kameralarına yakalanan görüntülerde sosyal medya hesabından bayraklar paylaşarak “Bu ülke islam ülkesidir…” diyen Adalet Bakan Yardımcısı Ramazan Can’ın Adalet Bakanlığı’nın görevde yükselme sınavına ilişkin torpil taleplerini ‘takipteyim’ diye cevaplayıp özel kalemine gönderdiği anlar yer aldı.

FOX TV’de yayımlanan ve Fırat Irmak ile Mahmut Özgün'ün özel haberinde Adalet Bakan Yardımcısı Ramazan Can’ın görevde yükselme mülakatına girecek bazı personelin torpil taleplerine ‘takipteyiz’ diyerek özel kalemine yönlendirdiği görüldü.. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim öncesinde vaatte bulunduğu 'mülakat' ile ilgili henüz bir adım atılmazken Adalet Bakan Yardımcısı Ramazan Can'ın 'torpil' iddiası sosyal medyada gündem oldu.

FOX Haber'de yayınlanan skandal torpil yazışmalarını göre, daha önce "FETÖ'yü ziyaret ettim. Siyaset ve bürokraside yükselme o yolla oluyordu" ifadeleri de gündem olan Can, torpil yaparken kameralara yakalandı.

Görevde yükselme sınavı için torpil olduğu iddia edilen mesajlara tek tek yanıt verdiği görülen Can'ın yapılacakları özel kalem müdürüne havale ettiği görüldü. Can’ın bir mesaja “Abi notumuzu aldık takip edeceğiz inşallah” diye yanıt verdiği de görüldü.

Can'a mesaj atanlar arasında CHP'den Memleket Partisi'ne oradan da AKP'ye geçen Mehmet Ali Çelebi'nin yer alması dikkat çekti.

Haberin ardından sosyal medya hesabından ilgili videoyu paylaşan Çelebi, kendisini şu sözlerle savundu:

"İzmir’den ŞEHİT BABASI R.O.’nun ricası üzerine Adalet Bakan Yardımcımız Ramazan Can’a “Mülakata giren kardeşimiz şehit yakını bilginiz olsun, takdirlerinize!” diyerek mülakatta bu konuda hassasiyet gösterilmesini istemem torpilmiş. 

Şehit cenazesinden çıkıp DEM’lenmeye gidenleri, devletimize işgalci diyen Demirtaş’ı haber yapamayan FoxTV öyle buyurmuş. 

Yazılı sınavı 89 olan kardeşimizin bize ihtiyacı bile yok. Bir şehit babasının ricasını sadece hassasiyet gösterilmesi için iletmek boynumuzun borcudur! 

Satırın altında “ŞEHİT YAKINI” da yazıyor ama FOX tilkilik yapıp yayınlamıyor, hatta kapatıyor! 

İsteyen gazetecilere gösterelim!!!"