Abone Ol

Türkiye Hırvatistan maçı ne zaman, hangi kanalda?

Zorlu eleme sürecinin ardından destansı bir şekilde finallere katılmaya hak kazanan A Milli Futbol Takımımız, Euro 2016'daki ilk maçına 12 Haziran Pazar günü Türkiye saatiyle 16.00'da Hırvatistan karşısında çıkacak.

Türkiye Hırvatistan maçı ne zaman, hangi kanalda?

Zorlu eleme sürecinin ardından destansı bir şekilde finallere katılmaya hak kazanan A Milli Futbol Takımımız, Euro 2016'daki ilk maçına 12 Haziran Pazar günü Türkiye saatiyle 16.00'da Hırvatistan karşısında çıkacak. Türkiye Hırvatistan mücadelesi TRT 1 ve Lig TV'den de naklen yayınlanacak.

Hırvatistan ile en son 11-15 Kasım 2011 tarihlerinde 2012 Avrupa Şampiyonası Elemeleri Play Off Turu'nda karşılaşan Türkiye, 0-3 ve 0-0'lık sonuçlarla rakibine elenerek Ukrayna ve Polonya'nın ortaklaşa düzenlediği turnuvaya katılma şansını yitirmişti.

Avrupa Şampiyonası denilince Hırvatistan!

Hırvatistan'ın Türkiye açısından bir diğer ilginç istatiği ise, tarihimizde yer aldığımız bütün Avrupa Şampiyonalarında karşı karşıya gelmiş olmamız...1996 yılında ilk kez katıldığımız Avrupa Şampiyonası'nda Hırvatistan'a 1-0 mağlup olmuş, defansımızda yer alan Alpay Özalan ise 86. dakikada gole giden Goran Vlaovic'i düşürmeyerek Fair Play ödülünü kazanmıştı.

2008 yılında ise bu kez Avrupa Şampiyonası çeyrek finalinde karşılaştığımız Hırvatistan ile tarihe geçen bir maç oynamış, 120 dakikası 1-1 sona eren mücadeleyi penaltı atışlarında kazanarak yarı finale yükselmeyi başarmıştık.

fanatik