Abone Ol

Türkiye, çöl sıcaklarının etkisi altına girecek; termometreler 40 dereceyi aşacak

Türkiye'yi etkisine alan sıcak hava dalgası, hafta sonuna kadar devam edecek. Sıcaklıklar, Marmara ve kıyı Ege haricinde mevsim normallerinin 6 ila 10 derece üzerinde seyredecek.

Türkiye, çöl sıcaklarının etkisi altına girecek; termometreler 40 dereceyi aşacak

Uzmanlar, sıcaklıkların İstanbul ve İzmir'de mevsim normalleri civarında, Ankara'da mevsim normallerinin 8-10 derece üzerinde seyredeceğine işaret ederken Ankara için ise uyarıda bulundu. 

Libya üzerinden gelen aşırı sıcak ülkede bir hafta kalacak. Sıcak çarpması tehlikesi en üst seviyede. İstanbul'da poyraz bugün sert ama daha kuru esecek. Sıcaklık 35 dereceye çıkıyor. Ankara'da çöl sıcağı var, termometre 40 dereceyi̇ gösterecek.

İzmir 34 derece, nem ve zayıf rüzgâr bunaltıyor, Bursa 36 derece. Antalya'da termometre değeri̇ 34 ama yüksek nem ve sıcak esen rüzgârlar nedeniyle hissedilen sıcaklık 40 derece.

Marmara'da yüksek sıcaklıklar başladı. Sakarya, Kocaeli̇ tarafı 37 derece. Edirne ise 34 derece. Poyraz hâlâ sert esiyor ama nem azalıyor.



Ads by Kiosked
İç Anadolu kavruluyor
İç Anadolu, yazın en sıcak günlerini̇ yaşıyor. Kayseri 42, Nevşehir ve Eskişehir 41, Konya 40 derece. Gece sıcaklığı ise 18-22 derecelerde.

Akdeni̇z'de yazın en aşırı sıcakları yaşanıyor, Adana Kozan 48 dereceleri̇ görüyor. Adana merkez, 44, Hatay 40, Kahramanmaraş 45 derece. Güneydoğu'da da çöl sıcağı hakim, Gaziantep 43, Kilis 46, Diyarbakır ve Şanlıurfa 44 derece. 

Çöl sıcağı Karadeniz'e de ulaştı. Bolu, Karabük, Amasya kesimi̇ 40 dereceye yaklaşacak. Zonguldak 35, Samsun 32 derece. Doğu Anadolu'da aşırı sıcak sürüyor, Erzurum 33, Malatya 42 derece.

"Hafta sonuna kadar etkili olacak"
Meteoroloji Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, yurt genelinde görülecek hava sıcaklıklarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yurdu yaz aylarında sıcaklık konusunda etkileyen en önemli sistemin Basra Alçak Basınç Merkezi olduğunu dile getiren Çelik, "Türkiye sıcak hava dalgasının etkisi altına girdi. Marmara ve kıyı Ege haricinde tüm yurtta sıcaklıklar mevsim normallerinin 6 ila 10 derece üzerinde seyretmeye devam edecek, sıcaklıklar hafta sonuna kadar etkili olacak" dedi.

Çelik, Türkiye genelinde yağış beklenmediğini, ancak salı Trakya'nın Karadeniz'e bakan kıyı kesimlerinde, perşembe itibarıyla da sadece Doğu Karadeniz'in kıyı kesimlerinde aralıklarla sağanak geçişi görülebileceğini söyledi.