Abone Ol

İtalyanlara göre Türkiye, Çin ve İran'dan sonra dünya için en büyük 3. tehdit

Medyafaresi.com Dış Haberler: Tehditlerin coğrafyası değişti. İtalya'da son yapılan ankette İtalyanların "dünya için en büyük tehdit" olarak gördüğü ilk üç ülke arasına ilk defa Türkiye de girdi.

İtalyanlara göre Türkiye, Çin ve İran'dan sonra en büyük 3. tehdit

Nilüfer Şensöz / Roma / Medyafaresi.com 

"Hangi ülke dünya için en büyük tehdit?" sorusuna İtalyanların yüzde 27'si Çin, yüzde 15'i İran, yüzde 14'ü Türkiye yanıtını verdi.

İtalya'nın  ISPI (Uluslararası Siyasi Araştırmalar Enstitüsü) ile Ipsos araştırma şirketi tarafından yapılan anketin sonuçlarının değerlendirildiği ISPI'ın sitesinde "Çin çok daha korkutucu ama Türkiye'ye dikkat edin" denilerek,  "Akdeniz'de çok daha aktif bir Sünni güç olan Türkiye, Libya'dan Doğu Akdeniz ve Orta Asya'daki gaz sahalarına kadar (Dağlık Karabağ sorununda Azerbaycan'ın desteğiyle) büyüyor" açıklamasına yer verildi.

İtalyanlara göre Türkiye, Çin ve İran'dan sonra dünya için en büyük 3. tehdit - Resim: 1

SALGIN 1 SIRADA, İSLAMİ TERÖR TEHDİDİNDE DÜŞÜŞ

Küresel öncelikler değişiyor: Küresel tehditlerde pandemi İtalyanlar için ilk sırada yer alıyor. İkinci sırada küresel iklim değişikliği üçüncü sırada ise ülkedeki ekonomik kriz bulunuyor.

Son olarak, İslami terörizmle bağlantılı bir tehdit algısındaki düşüş devam ediyor, 2015'teki en yüksek yüzde 38'den (o yılın Kasım ayında Paris saldırıları meydana geldi) bugün yüzde 6'ya düştü.

Medyafaresi.com