Abone Ol

Türkiye bu diyeti konuşuyor!

Türkiye'nin ilk Masterchef'i ünvanına sahip ünlü aşçı Sedef Kıvanç'ın yazdığı kitap 2017 yılının en çok konuşacak diyet programına sahip!

Türkiye bu diyeti konuşuyor!

Kendi diyetini kendisi deneyen ve 40 kilo veren Türkiye'nin ilk Masterchef'i Sedef Kıvanç sırlarını ve yaşadığı deneyimleri bu kitapta yazmış. Sedef Kıvanç'ın kitabı yazış öyküsü şu şekilde olmuş: "Mesleği gereği yaptığı yemeklerin tadına bakmak zorunda olan ve yeni lezzetler de tatmak zorunda olan tecrübeli aşçı Sedef Kıvanç zamanla aşırı kilo alır. Aldığı kiloları bir türlü veremez. Sonunda kilo vermek için kendi diyetini yaratır. Bunda besinleri çok iyi tanımasının büyük yararını görür. İlk kez Sedef Hanım tarafından yaratılan bu diyetle Sedef Hanım tam 40 kilo verir. Bu diyetin tüm inceliklerini ve sırlarını "Masterchef Sedef'in Diyeti" kitabında açıklar.

SEDEF KIVANÇ: "AZ YİYEREK KİLO VERİLMEZ"

Önemli olanın az yemek değil, doğru yiyecekleri, doğru zamanda ve düzenli olarak yemenin önemli olduğuna dikkat çeken Sedef Kıvanç, "Eğer ki sizi sevdiğiniz yiyeceklerden maruz bırakan bir diyet yapıyorsanız, yüksek ihtimalle başarısız olacaksınız. Çünkü insan vücudu, tüketmeye alışık olduğu besinleri birden almayı bırakırsa, metabolizma buna direnç geliştirir ve karşı koyamayacağınız şekilde sizi o yiyeceği tekrar almaya zorlar" şeklinde konuştu.

Diyet 2 aşamadan oluşmaktadır: İlk aşaması 6 hafta süren Masterchef Diyeti'ni yapanlar ilk 6 haftada 8 ile 12 kilo verebilirler. Sedef Hanım kendisi ilk 6 haftada tam 12 kilo vermiştir.

Tam bir tatlı ve kek canavarı olan Sedef Hanım diyeti boyunca keklerini ve tatlılarını yemeye devam etmiştir. Ancak kekte un yerine çok daha az kaloriye sahip sır bir malzeme kullanarak düşük kalorili kekler yapmıştır.

Ayrıca tatlılarda, çayda ve kahvesinde şeker yerine çok daha doğal ve düşük kalorili sır bir bitki kullanarak hem tatlıdan vazgeçmemiş hem de daha düşük kalori almıştır.

SEDEF KIVANÇ KİMDİR?

14 Aralık 1978 yılında İstanbul’da dünyayageldi. İlköğrenimini Adnan Ötügen İlköğretim Okulu’nda tamamladı. 1994 yılında Eresin Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Yiyecek İçecek Mutfak Bölümü’ne başladı. 1997 yılında meslek lisesine devam ederken profesyonel iş hayatına atıldı. Lise eğitimini tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölümü’nde okudu. Üniversite değişim programıyla yaklaşık iki yıl Amerika’da turizm işletmeciliği eğitimi aldı. Eğitimi sırasında uluslararası zincire sahip olan bir otelde Chef De Partie yani aşçı yardımcısı olarak çalıştı. Amerika eğitimini başarıyla tamamladıktan sonra Türkiye’ye dönen Sedef Kıvanç, Türkiye’nin önde gelen 5 yıldızlı otellerin mutfağında aşçı ve aşçıbaşı olarak görev aldı.

2012 yılında Turizm Bakanlığı ve Aşçılar Derneği tarafından Japonya’da düzenlenen Türk Mutfağı Tanıtım Haftası’nda geleneksel Türk yemeklerini Japonlara tanıtan iki aşçıdan biridir. Uluslararası ve ulusal pek çok gastronomi yarışmalarında 4 altın, 3 gümüş ve 1 bronz madalya kazanan Kıvanç, 2011 yılında Dünya Aşçılar Federasyonu’nun verdiği Master Chef unvanını kazanarak Türkiye’nin ilk kadın Master Chef’’i oldu.

Dünyada gastronomi alanında hatırı sayılır bir üne sahip olan Sedef Kıvanç, aynı zamanda dünyanın en iyi aşçı ve restoranlarına verilen Micheline yıldızını Türkiye’den almaya aday olan ilk aşçıdır. Halen Alman Firması’nda Gurme Akademi Yöneticisi olarak görev yapan Kıvanç, evli ve bir kız çocuk sahibidir.