Abone Ol

Türkiye Aşılamada Yedinci Sırada

Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgınında 140 ülkede 501 milyon kişinin aşı olduğu açıklandı. Türkiye 14 milyondan fazla aşılamayla ülkeler arasında yedinci sırada.

Türkiye Aşılamada Yedinci Sırada

Bloomberg’in yayınladığı verilerde, 140 ülkede 501 milyondan fazla kişinin aşı olduğu duyuruldu. Yayınlanan sıralamada ABD, 133 milyon 305 bin 295 aşılamayla ilk sırada yer alırken; Avrupa’daki birçok ülkeyi geride bırakan ve dünya sıralamasında 7’nci sırada yer alan Türkiye’de, 14 milyon 393 binden fazla aşılama yapıldığı ifade edildi.

Türkiye Aşılamada Yedinci Sırada - Resim: 1Fahrettin Koca Müjdeyi Verdi: 1,4 Milyon Doz Biontech Aşısı Geldi

Beyaz Saray Tıbbi Baş Danışmanı Dr. Anthony Fauci, ABD’de tam olarak normale dönüşün nüfusun yüzde 70 ila 85’inin aşılanmasıyla mümkün olabileceğini ifade etti. Uzmanlar, günde 12.2 milyon olan aşılama oranının küresel ölçekte bağışıklık geliştirmek için yıllar alabileceğini ifade ediyor.

Ancak bu oranın her geçen gün arttığı ifade ediliyor. ABD’de günlük aşılama sayısı ortalama 2 milyon 500 bin kişiye ulaştı. Bu oranla ABD nüfusunun yüzde 75inin aşılanmasının yaklaşık 5 ay süreceği belirtildi.

Bloomberg’in verilerine göre ABD nüfusunun yüzde 20.5’i, Çin’in yüzde 3.1’i, Avrupa Birliği ülkelerinin yüzde 7.1’i, Hindistan’ın yüzde 2’si, İngiltere’nin yüzde 23.8’i Brezilya’nın ise yüzde 4.4’ü aşılandı. Dünya sırlamasında 7’nci sırada yer alan ve birçok AB ülkesini geride bırakan Türkiye’de ise nüfusun yüzde 8.7’sinin aşılandığı aktarıldı.