Abone Ol

Turkcell Hisseleri BiP Etkisiyle Yükseldi

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulamalarından biri olan Whatsapp'ın tartışmalı sözleşme güncellemesine yönelik kullanıcı tepkilerinin ardından aralarında Turkcell'in BiP uygulaması gibi farklı uygulamalar öne çıkmaya başladı.

Turkcell Hisseleri BiP Etkisiyle Yükseldi

Dünyaca ünlü mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ın yeni gizlilik ilkeleri şartı getirmesinin ardından kullanıcı tepkisi büyüyor.

Tartışmalı değişikliğe göre 2 milyarı aşkın WhatsApp kullanıcısının bilgisi, Facebook’un diğer şirketlerinin reklam ve pazarlama alanına açılıyor. Türkiye'deki kullanıcıların WhatsApp'ı kullanmaya devam etmek için 8 Şubat'a kadar bu yeni ilkeleri kabul etmesi gerekiyor. Kabul etmeyenler WhatsApp kullanamayacaklar.

WhatsApp'ın sitesindeki bilgilere göre, uygulamanın kullanıcılarından topladığı veriler arasında; hesap bilgileri, mesajlar, bağlantılar, durum bilgisi, işlem ve ödeme verileri, müşteri desteği ve diğer iletişimler, kullanım ve kayıt bilgileri, cihaz ve bağlantı bilgileri, konum bilgileri, çerezler, üçüncü taraftan sağlanan bilgiler yer alıyor.

Telegram ve Signal gibi uygulamaların yanında yerli kullanıcılar için öne çıkan alternatiflerden biri Turkcell tarafından sunulan BiP uygulaması.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre Turkcell çatısı altındaki BiP, sosyal medyada WhatsApp'a gösterilen tepkilerin ardından en çok indirilen üç mesajlaşma uygulaması arasındaki yerini aldı.

Şirket hisselerinde de BiP'in etkisi hissedildi.

Turkcell'in hisse senetleri güne yüzde 2,4 yükselişle başladı. Borsa İstanbul'da BIST 100 Endeksi haftaya yüzde 0.14 ekside 1,538 puandan başlamıştı.

BiP ile metin mesajlaşması, sesli ve görüntülü görüşme, belge gönderip alma ve benzeri birçok işlem yapılabiliyor. BiP'in verileri Turkcell'in Türkiye'deki veri merkezlerinde tutuluyor.