Abone Ol

Rusya'dan Türk uçağına yeniden taciz!

Türkiye ve Rusya arasında 'hava sahasını ihlal' krizi sürürden Genelkurmay'dan flaş bir açıklama daha geldi...

Rusya'dan Türk uçağına yeniden taciz!

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle:

"Sekiz adet F-16 ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu icra edilmiştir. Bu görev esnasında, uçaklarımıza; Milliyeti tespit edilemeyen MIG-29 uçağı tarafından radar kilidini muhafaza ederek toplam 4 dakika 30 saniye süre ile, Suriye’de konuşlu SA füze sistemleri tarafından toplam 4 dakika 15 saniye süre ile tacizde bulunulmuştur."

Yaşanan olay sonrası uçağın Suriye veya Rusya'ya ait olduğu düşünülüyor.

3 EKİM'DEN BU YANA SICAK GELİŞMELER YAŞANIYOR

İKİ SINIR İHLALİ YAŞANDI

-Dışişleri Bakanlığı, 3 Ekim günü Rus savaş uçağının Türk Hava Sahasını ihlal ettiğini açıklamıştı. Açıklamada, "Rusya Federasyonu’na ait bir savaş uçağı 3 Ekim saat 12.08’de Yayladağı/Hatay bölgesinin güneyinde hava sahamızı ihlal etmiştir. Bölgede devriye uçuşu yapan iki F-16 uçağımız tarafından önlemede bulunulması üzerine Rus uçağı Türk hava sahasını Suriye’ye geçerek terk etmiştir" denilmişti.

-4 Ekim pazar günü Rus savaş uçaklarının ikinci bir ihlali daha tespit edilmişti. Yaşanan bu gelişme nedeniyle Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, pazartesi günü ikinci kez Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı.

F-16'LAR 3 EKİM'DE TACİZ EDİLMİŞTİ

-Genelkurmay Başkanlığı 4 Ekim günü, milliyeti belirlenemeyen MİG 29 savaş uçağının Türk F-16'larını taciz ettiğini duyurmuştu. Açıklama şöyleydi: 10 adet F-16 ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu icra edilmiştir. Bu görev esnasında, iki adet F-16 uçağımız, milliyeti tespit edilemeyen MIG-29 uçağı tarafından toplam 5 dakika 40 saniye süre ile radar kilidini muhafaza etmek suretiyle taciz edilmiştir.

Milliyet
.