Abone Ol

Türk düşmanı film İtalya'da vizyonda!

MEDYAFARESİ VİDEO Osmanlı ordularının Viyana kuşatmasında bozguna uğramasını anlatan “11 Eylül 1683” filmi büyük polemiklere yol açacak...

Türk düşmanı film İtalya'da vizyonda!

11 EYLÜL 1683 FİLMİ FRAGMANI VİDEO

Yönetmenliğini İtalyan Renzo Martinelli’nin yaptığı tarihi ve dini film kuşatma sırasında Polonyalılarla işbirliği yaparak Viyana’nın düşmemesini sağlayan, sonradan “Ermiş” payesi alan din adamı Marco d’Aviano’nun yaşamı anlatılıyor.

Filmde başrolleri paylaşan Murray Abraham, Rahip Marco d’Aviano’yu; Enrico Lo Verso ise Merzifonlu Kara Mustafa Paşa’yı canlandırıyor.

Osmanlı İmparatorluğu’nun 2. Viyana kuşatmasındaki başarısızlığın anlatan film son yıllarının en çok izlenen Türk filmlerinden Fetih 1453 filmine bir gönderme yapıyor adeta.

10 milyon dolar bütçeli olan ve savaş sahneleri Romanya’da çekilen İtalya-Polonya ortak yapımı  filmle ilgili en dikkat çekici tartışmalardan biri ise Türk düşmanı Kuzey Birliği’nin filme maddi destek vermesi.

ABD’deki 11 Eylül saldırıları ile çağırışım yaptığı öne sürülen filmin Türkiye’de gösterilip gösterilmeyeceği ise merak konusu.

Filmin İtalyan yönetmeni Renzo Martinelli Türkiye’den Halil Ergün, Haluk Bilginer, Ahmet Mümtaz Taylan ve Kenan İmirzalıoğlu gibi oyuncularla görüşmüş ancak olumsuz yanıt almıştı.

O FİLMİ ALIN DA..! ALİ MÜMTAZ TAYLANDAN SERT TEPKİ!