Abone Ol

Türk asıllı IŞİD militanının günlüğü!

Türk asıllı Hollanda vatandaşı İsrafil Yılmaz, düne kadar popüler blog platformu Tumblr'ı kullanarak "halifelikteki hayatının nasıl geçtiğini" anlatıyor, meraklıların sorularını yanıtlıyordu.

Türk asıllı IŞİD militanının günlüğü!

New York Times'ın aktardığına göre, İsrafil Yılmaz'ın gerçek adı Salih Yahya Gazali Yılmaz. 29 Eylül 1987'de Brunei'de doğmuş. 2013 yılında IŞİD'e katılana kadar Hollanda Kraliyet Ordusu'nda görev yapan Yılmaz, daha önce Instagram, Ask.fm, Twitter gibi sosyal kanalları da kullanmış.

Türk asıllı IŞİD militanının günlüğü! - Resim: 1

Hatta bu sayede Hollanda'nın NOS kanalında yayınlanan 'Nieuwsuur' programının yapımcısı Roozbeh Kaboly'nin dikkatini çekmesiyle geçtiğimiz yıl kanalda bir röportajı bile yayınlanmış.

Ancak bu hesapları terör propagandası nedeniyle kapatılınca çareyi kullanıcı kuralları çok daha gevşek olan Tumblr'da bulmuş.

Türk asıllı IŞİD militanının günlüğü! - Resim: 2

KEDİ YAVRULARI VE BEBEKLER...
Yılmaz'ın Suriye'den paylaştığı fotoğraflara bakılsa, IŞİD militanların Suriye'deki hayatları yeni doğan bebekler ve minik kedilerden ibaret zannedilecek. Yılmaz'a gelen sorular ise çok çeşitli. Örneğin, "Anneni özlüyor musun?" diye sorana "Zaman zaman evet" demiş. "Apple ürünlerini, iPhone'ları kullanmanızın yasak olduğunu duydum" sorusuna, "Evet, karımın iPhone'unu satmak zorunda kaldım" diye yanıt vermiş.

En dikkat çekici sorulardan biri ise "Peki Tumblr haram değil mi?" Yılmaz'ın yanıtı şöyle: "Eğer Tumblr'a (ya da başka bir sosyal medya kanalına) yanlış sebepler için girerseniz ve bu araçları arzularınızı tatmin etmek ve diğer yasak şeyleri yapmak için kullanırsanız... Ama bu bir sürü başka şey için de geçerli."

Elbette konuşulanlar hep bu kadar günlük konular değil. Yılmaz'ın, blog'unda eşcinsel erkeklerin "yüksek binalardan atılmayı" hak ettiğini öne sürdüğü de olmuş, Ezidi kadınların ve kızların "savaş ganimeti alınmasını" savunduğu da, Türkiye'deki kanlı terörist saldırılarının "IŞİD'in imajını lekelemek için planlanmış komplo teorileri" olduğu konusunda atıp tuttuğu da...

Türk asıllı IŞİD militanının günlüğü! - Resim: 3

'BURADA BİR ŞEY YOK'
Öte yandan New York Times'ın haberi dikkatleri Yılmaz'ın blog'una çekmiş olsa gerek ki Tumblr harekete geçmiş. Bugün itibarıyla blog'a ulaşılamıyor. Adrese tıklayanlar karşılarında "Burada bir şey yok" şeklinde bir hata mesajıyla karşılaşıyor.