Abone Ol

Turizmciler Avrupa'daki Doğalgaz Krizinden 1 Milyon Turist Bekliyor

Başta Almanya olmak üzere AB üyesi ülkelerin doğalgaz krizi nedeniyle artan fiyatlara karşı yurttaşlarına 300 ile 500 Avro parasal destek verecek olması Avrupalı emeklileri kış döneminde ülkelerine çekmek isteyen ülkeleri harekete geçirdi.

Turizmciler Avrupa'daki Doğalgaz Krizinden 1 Milyon Turist Bekliyor

Aralarında Türkiye’nin de olduğu ülkeler başta emekliler olmak üzere enerji krizinden etkilenecek kesimi kışı ülkelerinde geçirmeleri için paketler hazırladı.

Bu konuda Türkiye, İspanya, Portekiz, Tunus, Mısır, Tayland, Vietnam harekete geçerken Türkiye Almanya’da satışlara başlandı bile. 

Bu konuda günlüğü 27 Avro olan tesislerin de olduğu 152 otel ile ve fiyatlarıyla Türkiye’nin diğer ülkelere göre açık ara önde olduğu belirtiliyor. 

Öte yandan bu kapsamda kaç kişinin geleceği tartışılıyor. Kış aylarında uzun dönemli tatillerde ucuz fiyat uygulamasının daha önce de olduğunu dolayısıyla gelecek kişi sayısının abartılmaması gerektiğini söyleyenler yanında önceki yıllara kış döneminde gelenleri bir milyona kadar çıkabileceğini söyleyenler de var

Bu tartışmalar üzerine kış döneminde Türkiye’ye gelebilecek kişi sayısını çıkardık.

Kasım- Şubat aylarını kapsayan kış döneminde Türkiye’ye 2020 yılında 400 bini Almanya’dan olmak üzere Avrupa ve OECD ülkelerinden gelen toplam kişi 1.1 milyon.

Bu sayı ikiye katlandığında Almanya için 800 bin, Avrupa ve OECD toplamı için iki milyonu geçiyor.