Abone Ol

Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un şirketi SİT alanına göz dikti

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un Şirketi, SİT alanında tartışmalı otel projesi için ikinci kez inceleme bekliyor.

Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un şirketi SİT alanına göz dikti

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un ortağı olduğu şirket, Bodrum'un Adalıyalı mevkisinde 2. derece SİT alanı içinde yer alan otel projesi için İnceleme Değerlendirme Komisyonu'na (İDK) başvurdu. Ancak proje, daha önce beş kez iptal edilmişti ve karar şimdi tekrar İDK'nın masasına kaldırıldı.

Şirketin elde ettiği arazi, Hazine'ye ait olup, Ersoy'un şirketine tahsis edilmiş durumda. Toplamda 124 bin 21 metrekarelik alanda planlanan proje, 325 oda, 14 villa, 3 apart villa ve 38 aile odasını içermekte. Projeye onay verilmesi durumunda, 2. derece doğal sit alanı, 3. derece arkeolojik sit alanı, taşınmaz kültür varlığı statüsünde Hellenistik Kule Yapısı ve tescilli eser koruma alanında inşaata başlanacak.

Projenin maliyeti 159 milyon 926 bin TL olarak belirlenmiş olup, onay alınması durumunda 24 ay içinde tamamlanması planlanmaktadır. İşletme süresi ise 49 yıl olarak öngörülmüştür.

Özellikle projenin uygulanmasıyla birlikte, SİT alanında bulunan koruma altına alınan ağaçlar da tehlike altında olacak. İDK'nın 18 Nisan'daki toplantısından çıkacak karar, proje için sonraki adımları belirleyecek ve kamuoyunun dikkatle takip ettiği bir konu olmaya devam edecek.