Abone Ol

Turgut Özal'ın kızı Zeynep, Erdoğan'a da Diktatör Diyorlar

Turgut Özal'ın kızı Zeynep Özal Sabah Gazetesine yaptığı açıklamada babama yaptıkları gibi Erdoğan'a da 'diktatör' diyenler var, gerçekten ayıp; herkes fikrini söylüyor.'' dedi.

Turgut Özal'ın kızı Zeynep, Erdoğan'a da Diktatör Diyorlar

28 yıl önce vefat eden 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın kızı Zeynep Özal, "Babam hep ülkesi için hizmet etti. Halkla iç içeydi, onların dertlerini dinlerdi. Gençlerin fikirlerini önemsiyordu. Ancak tüm bunlara rağmen, babama 'diktatör' diyorlardı. Diktatör olsa halkla iç içe olur muydu? Onların dertlerini, düşüncelerini dinler miydi? Babam 'diktatör' sözüne çok üzülüyordu. Şimdi de Cumhurbaşkanı Erdoğan için aynısını yapıyorlar. Babama yaptıkları gibi ona da 'diktatör' diyenler var. Gerçekten ayıp, çok yanlış buluyorum. Erdoğan diktatör olsa herkes fikrini açıkça söyleyebilir miydi ya da tenkit edebilir miydi? Bakıyorum herkes fikrini, eleştirilerini söylüyor" dedi.

Zeynep Özal, babasının Turgut Özal'ın ölüm yıl dönümünde Sabah gazetesinden Tuğba Kalçık'a açıklamalarda bulundu.



Babasının çok özel olduğunu söyleyen Özal, "Hiç unutmadığım bir sözü var; 'Öldükten sonra yaptıklarımı daha iyi anlayacaklar' diye. Gerçekten öyle oldu. Babam hep ülkesi için hizmet etti. Halkla iç içeydi, onların dertlerini dinlerdi. Yeniköy'deki evimize gelirken taksi durağı vardır. Mutlaka o durağa uğrar, onlarla çay içmeden eve gelmezdi. İnsanlara hep hoşgörülü davranırdı. Gençlerin fikirlerini önemsiyordu. Onlarla da temas içindeydi..." dedi.

Özal, şöyle devam etti:

Ancak tüm bunlara rağmen, babama 'diktatör' diyorlardı. Diktatör olsa halkla iç içe olur muydu? Onların dertlerini, düşüncelerini dinler miydi? Babam 'diktatör' sözüne çok üzülüyordu. Şimdi de Cumhurbaşkanı Erdoğan için aynısını yapıyorlar. Babama yaptıkları gibi ona da 'diktatör' diyenler var. Gerçekten ayıp, çok yanlış buluyorum. Erdoğan diktatör olsa herkes fikrini açıkça söyleyebilir miydi ya da tenkit edebilir miydi? Bakıyorum herkes fikrini, eleştirilerini söylüyor.