Abone Ol

Türbanlı aday olayı ile öne çıkan Destek Yayınevi sahibi Yelda Cumalıoğlu kimdir?

Destek Yayınevi bir internet sitesinde yer alan iş ilanında "Türbanlı adayların başvuruları dikkate alınmayacaktır" ifadelerini kullanmış, büyük tepki toplamıştı. Peki Destek Yayınevi sahibi Yelda Cumalıoğlu kimdir?

Türbanlı aday olayı ile öne çıkan Destek Yayınevi sahibi Yelda Cumalıoğlu..

Destek Yayınlarının bir internet sitesinde yer alan ‘muhasebe personeli’ ilanında başörtülülere yönelik skandal bir ayrımcılık yapıldı. İlanda, “Türbanlı adayların başvuruları dikkate alınmayacaktır” denildi. Ortalığı karıştıran ilan sonrasında Destek Yayınları açıklama yapıp özür diledi.

Peki Destek Yayınevi sahibi Yelda Cumalıoğlu kimdir? Türban olayı ile gündeme gelen Yelda Cumalıoğlu Hacettepe Üniversitesi Ekonomi bölümü mezunu.

Yelda Cumalıoğlu yayınevi hayatına nasıl atıldığını şu sözlerle özetliyor:

-15 sene Dışişleri Bakanlığı, Başbakanlık, TİKA ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliğinde çalıştıktan sonra bir gün durdum ve düşündüm. Aslında ben ne istiyordum. Ben yazar olmak istiyordum. Gazeteci olmak istiyordum. Ve hayallerimi de gerçekleştirdim. Yazarlık sürecim beni yayınevi sahibi olmaya bir şekilde götürdü. Başta çok büyük başarısızlıklarım oldu. Ama o başarısızlıkları başarıya dönüştürebildim.

Türbanlı aday olayı ile öne çıkan Destek Yayınevi sahibi Yelda Cumalıoğlu kimdir? - Resim: 1

2 Çocuk annesi olan Yelda Cumalıoğlu 'ilk romanı 'Yüzünü Güneşe Çevirenler'i yayınlayıp para kazanınca yayıncılık işine girdi. Destek Yayınlarını bu parayla kuran Yelda Cumalıoğlu Nuray Sayarı, Nedim Şener, Ayşe Erbulak, Erhan Yazıcıoğlu, Bedirhan Gökçe, İvana Sert, Cemil İpekçi, Barbaros Şansal, Alev Alatlı, Kahraman Tazeoğlu, Hamit İzol, Seda Diker, Faruk Dilaver, Sinan Yağmur, Uğur Becerikli gibi çok okunan önemli isimlerin kitaplarını yayınlıyor.