Abone Ol

Bir Dönem Erdoğan'a En Yakın İsimdi: Turan Çömez Erdoğan'ın Seçim Stratejisini Açıkladı

Medyafaresi.com Özel Haber- AK Parti'nin ilk kuruluş yıllarında Recep Tayyip Erdoğan'ın yakın çalışma arkadaşı ve doktoru olarak görev yapan sonra görüş ayrılığının İngiltere'ye savurduğu Turan Çömez AK Partinin yeni seçim stratejisinin ne olabileceğini Medyafaresi'ne anlattı..

Turan Çömez Erdoğan'ın Seçim Stratejisini Açıkladı

Müşerref Seçkin / Medyafaresi.com Özel Haber

AKP eski milletvekili Turan Çömez son gelişmelerle AKP'nin oy oranının arttığına ilişkin haberleri Medyafaresi.com Yazarı Müşerref Seçkin'e  değerlendirdi:

İşte Turan Çömez'in o açıklamaları:

''Savaşan iki ülkenin diplomatik görüşmelerine ev sahipliği yapacak Türkiye ve iktidar bundan oy devşirecek öyle mi? Hem de 5 puan? Bunu konuşanlar gereceklikten tamamen kopmuş.'' Seçimler Ukrayna da olsa anlarım da, seçimler Türkiye’de.''

Muhalefet bayrağı açtıktan sonra İngiltere'ye giderek orada mesleği olan doktorluğu sürdürmeyi seçen Turan Çömez Türkiye'deki politik gelişmeleri de yakından izliyor ve eski partisi ve yol arkadaşlarının izlediği politikaları da eleştiriyor. Turan Çömez Rusya-Ukrayna barış görüşmelerinin iktidarı nasıl etkileyeceğini de şu şekilde belirtti:

''Milletin derdi hayat pahalılığı.Akşam haberlerde iktidarın diplomatik başarılarını, Erdoğan’ın dünya liderliğini izleyen halk, sabah bakkala, kasaba, manava gidecek, Kiev deki oy sandıklarına değil.

Erdoğan’ın konuşmalarına bakılırsa seçim stratejisinin büyük ölçüde belli olduğunu söyleyebiliriz. Yaşanan tüm ekononmik sorunların gerekçesi olarak Ukrayna Rusya savaşı gösterilecek, Türk halkının mülteci durumuna düşmemiş olması bir başarı hikayesi olarak anlatılacak.

Bu tutar mı? Yok, tutmaz. Gelecek seçimleri halkın içinde bulunduğu ekonomik zorluklar belirleyecek, hayali diplomatik başarılar değil.''