Abone Ol

İtalya'nın tamamı karantina altında Tüm ülke kırmızı bölge

Koronavirüsün hızla yayıldığı İtalya'da son gelişme. Tüm İtalya kırmızı bölge ilan edildi

İtalya'nın tamamı karantina altında Tüm ülke kırmızı bölge

Medyafaresi.com-Nilüfer Şensöz- Roma

Koronavirüsün hızla yayıldığı İtalya'da tüm ülke kırmızı bölge ilan edildi. İtalya'da koronavirüs nedeniyle serbest dolaşım sınırlandırıldı. İtalya Başbakanı Conte karantina uygulamasının bu noktadan sonra ülkedeki bütün şehir ve yerleşim birimleri için geçerli olduğunu duyurdu.  Başbakan Conte elzem bir durum olmadıkça kimsenin bulunduğu yerden başka bir yere seyahat edemeyeceğini açıkladı.

Koronavirüste son rakamlara göre ülkede ölü sayısı 463'e çıktı. İtalya Çin'den sonra koronavirüsten ölenler sayısı en yüksek ikinci ülke konumunda. Koronavirüse yakalanan sayısı 7 bin 85 iken iyileşen sayısı ise 724.

Başbakan Giuseppe Conte, kırmızı bölgeyi tüm ülkeye etkili bir şekilde genişleten bir kararname imzaladığını duyurarak, şöyle konuştu: "Rakamlar bize maalesef  ölü sayısında hızlı artış olduğunu söylüyor. Alışkanlıklarımız şimdi değiştirilmeli, hemen yapmalıyız çünkü zaman yok.  Hepimiz İtalya'nın iyiliği için bir şeyden vazgeçmeliyiz. Bunu hemen yapmalıyız ve sadece hep birlikte çalışacağız ve bu daha katı standartlara uyum sağlayacağız."

“Sevdiklerimiz, ebeveynlerimiz, büyükanne ve büyükbabalarımız uğruna alışkanlıklarımızın şimdi değiştirilmesi gerekiyor. Hemen yapmak zorundayız çünkü zaman yok "diyen Başbakan Giuseppe Conte, kırmızı bölgeyi tüm ülkeye genişleten bir kararnamenin imzalandığını duyurdu.

İtalya'da seyahat etmek sadece iş, ihtiyaç veya sağlık nedenleriyle mümkün. Açık havada ve tesislerde toplantılar yasağı var. Başbakan ayrıca resmi olarak okulların ve üniversitelerin kapatılmasının 3 Nisan'a kadar uzatılmasını ve Serie A da dahil olmak üzere tüm sporların faaliyetlerinin durdurulmasını resmi hale getirdi.