Abone Ol

Tuba Büyüküstün'e benzetilmek istemiyorum

Ortadoğu ve Arap ülkelerinin son keşfettiği Türk oyuncu Aslıhan Güner, "Tuba Büyüküstün'e benzetilmek istemiyorum" dedi.

Tuba Büyüküstün'e benzetilmek istemiyorum

ASLIHAN GÜNER FOTOGALERİ

Şefkat Tepe, Asi, Her şey Yolunda Merkez gibi birçok dizide rol alan Aslıhan Güner, son olarak Hamdi Alkan’ın Bahara Yolculuk filmi için kamera karşısına geçti. Güner, Ortadoğu ve Arap ülkelerinin son keşfettiği Türk  oyuncu oldu.

*Son dönemde adınızı sık sık duyuyoruz. Oyunculuğa nasıl başladınız?

Aslında çocukluğumdan beri içimde olan bir şeydi. 7 yaşında ilkokula başladığımdan itibaren içimde böyle bir şey olduğunu keşfettim. Evde kız kardeşimle mimik çalışırdık. Daha sonra hem okulda hem de tiyatroda ufak ufak aktifleşmeye başladım. Tiyatro hedeflerken yoluma televizyon çıktı. 10. yılım bu yıl. 300 bölüme yakın dizi ve 6 tane sinema filmi sığdırdım kariyerime.

Kimseye minnetim yok

*Ailenizde bu işi yapan var mı?

Yok. Sektörde de kendimi bu anlamda ayrı tutuyorum. Çünkü benim hiçbir tanıdığım yok. Hiçbir güvendiğim maddi manevi bir şeyim yok. Tamamen ben kendim olarak, tırnaklarımla kazıya kazıya geldim. O yüzden de her zaman alnım açık, çok rahatım bu konuda. Kimse beni var etmedi. Benimle bu işe başlayanlar, merdivenleri 3’er 3’er atlarken ben tek tek yürümek zorunda kaldım. Ancak mutluyum çünkü ne başım ağrıyor, ne kimseye minnetim var.

Araplar beni samimi buluyor

*Ortadoğu’nun ve Arap ülkelerinin son keşfettiği Türk  oyuncu siz oldunuz. Sizi neden bu kadar sevdiler?

Beni Asi dizisinde tanıdılar ve çok sevdiler. Onların ilgisini yapılan işlerin samimi ve doğal olmasına bağlıyorum. Kendilerine yakın ve samimi buluyorlar.En önemli etken bu. Ben çoğu olayda   onların dualarıyla ayakta durduğumu, kurtulduğumu hissediyorum. Çok net. Sevenlerimin duası benim için çok güçlü bir koruyucu.

Özgürce konuşamıyorum

*Siyasetle aranız nasıl?

Kesinlikle ilgiliyim. Bazen okuyorum ve ‘Siyasete çok uzağım’ diyorlar. Nasıl uzak olabilirsin, bu ülkede yaşamıyor musun? Siyaset ülkenin ve yaşamın her alanında var. Uzak olmak gibi bir lüksümüz yok. Muhakkak fikrin olmalı. Ama  oyuncu olarak oyuncu  Aslıhan Güner olarak çok fazla bir şeyleri yansıtmama taraftarıyım.

*Neden?


Çünkü toplum buna hazır değil. Fikirlere açık olduğunu ya da tartışma yeteneğinin olduğunu görmüyorum. Sosyal medya da bunun en büyük örneği. Toplumsal alanlarda bunları tartışabiliyoruz ama sosyal medyada insanlara bir gariplik geliyor, herkes hakaret etmeyi nimet sayıyor. O yüzden de sosyal medyadaki konulara yorum yapmıyorum, sadece okumayı tercih ediyorum.

*Hırslı bir insan değilim. Para, gişe ve reyting benim için hiç önemli değil. Önemli olan oynadığım karakterin insanların kalbine dokunması

*Sesim çok güzel, Karadeniz türkülerine hayranım. Şevval Sam gibi  hem oyunculuk yapıp, hem Karadeniz türküleri söyleyebilirim

*Yeşilçam oyuncuları şan ve şöhrete aldanmanın bedelini çok ağır ödedi. Bu da genç nesle örnek oldu. Bizler şan ve şöhrete aldanmıyoruz

Kenan ve Kıvanç dışındakilerin çok çalışması lazım

*Neden herkes  oyuncu olmak istiyor?

Çünkü bu mesleklerin bir şekilde çok kolay para kazanıldığı meslekler olduğu düşünülüyor. Sonuçta biz de emek veriyoruz, çalışıyoruz, para kazanıyoruz ama her şeyin bir bedeli var. Ajanslar herkese çok umut veriyor. Tamamen kandırılıyor gençler.

*Nasıl bir tavsiye verebilirsiniz bu işi yapmak isteyen gençlere?

Şu anda yarıştıkları alan gittikçe zorlaştığı için artık bu işler için eğitim şart. Mankenlik ve Best Model yarışmalarını basamak olarak görmesinler.

*Normal değil mi öyle görülmesi?

Kıvanç Tatlıtuğ, Kenan İmirzalıoğlu, Çağatay Ulusoy, Tolgahan Sayışman, Burak Özçivit en büyük örnekleri…

Kıvanç ve Kenan’ı ayrı tutuyorum. Çünkü oyunculuk konusunda kendilerini çok iyi geliştirdiler ve çok iyiler. Diğerlerinde çok net söylüyorum, hala o mankenliğin etkisini görüyoruz. Kenan ve Kıvanç dışındakilerin daha çok çalışması lazım. Sadece öyle yakışıklılıkla, boyla posla olmuyor bu işler.

Hamdi Alkan’la çok güzel bir iş yaptık

*Yeni projeleriniz var mı?

Kırgızistan’da Bahara Yolculuk isimli bir sinema filmi çektik. Senaryoyu okumadan işi kabul ettim çünkü Hamdi Alkan ‘Kırgızistan’da bir iş yapacağız, var mısın’ dedi. Ben de ‘siz varsanız, varım’ dedim. Biliyorum ki Hamdi Alkan o rol bana uygun olduğu için getirir. Bu teklif gelene kadar 10 tane sinema, 10-15 tane de dizi senaryosu okumuştum. Sevgi isimli fedakâr bir anneyi oynuyorum. 40 gün Kırgızistan’da kaldık. Şimdi İstanbul ayağının çekimlerini yapacağız. Aynı zamanda ‘Kızılelma’ isimli diziye başladım. Orada da bir ajanı oynuyorum.

Tuba Büyüküstün’e benzetilmek istemiyorum

*Tuba Büyüküstün’e benzetiliyorsunuz.

Asi’de kardeşi oynadığımız için bu algı oluştu. Aslında Türk oyuncuların birbirine benzemesi çok iyi bir şey değil. Tuba’yı çok seviyorum ama artık ayrı platformlarda yürüyoruz. Tarzlarımız çok farklı. Benzetilmemeyi tercih ederim.

*Beren Saat, Bergüzar Korel ve Tuba Büyüküstün’e de rakip olarak gösteriliyorsunuz.

Şu anda Türkiye’nin çok sağlam işlerinde başrol oynayan kadın oyuncular.  Ben özellikle Beren Saat’in oyunculuğunu çok beğeniyorum ve saygı duyuyorum. Özellikle Benim Dünyam filminde çok iyiydi. Bence Türkiye’de başka kimse o rolü oynayamazdı. Bunu çok net söylüyorum. Onun yüzüne baktığında güzel olmaya çalışmadığını görüyorum. O sadece rolünün hakkını vermeye çalışıyor.

En iyisi Beren Saat

*Diğerleri daha çok, güzel görünmeye mi çalışıyor?

Onları da beğeniyorum ama yoğunluktan dolayı çok izleyemiyorum açıkçası. Sinema filminde Tuba’yı da Bergüzar’ı da izlemedim Ama Beren’in bütün işlerini gerçekten takip ediyorum. (Bugün)