Abone Ol

TSK, darbeciler Kandil'e sığındı iddiasını yalanladı

GENELKURMAY Başkanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı, darbeci askerlerin Habur’dan Irak kuzeyine geçtiği ve oradan da Kandil’e kaçtığı yönünde haberler hakkında açıklama yaptı.

TSK, darbeciler Kandil'e sığındı iddiasını yalanladı

"HELİKOPTER HAREKETLİLİĞİ KESİNLİKLE YAŞANMAMIŞTIR"

Genelkurmay Başkanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada "Darbeci 3 generalle 57 askerin Silopi’ye helikopterle gelerek Habur’danIrak kuzeyine geçtiği ve oradan da Kandil’e kaçtığı yönünde yer alan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Zira 16 Temmuz 2016 sabahı Silopi’de kontrol tamamen TSK’nın kontrolünde olup böyle bir helikopter hareketliliği kesinlikle yaşanmamıştır." denildi.

NUMAN KURTULMUŞ : FİRARİLERDEN 9’U GENERAL RÜTBESİNDE

Bakan Kurulu toplantısı sonrası Numan Kurtulmuş, "Şu ana kadar tam rakamını size vereyim. 186 TSK mensubu ve 30 Jandarma Genel Komutanlığı mensubu yani toplam 216 kişi firaridir. Bunlar kaçmıştır. Bunların içinde 9 tanesi de general rütbesinde olan kaçaklardır. Ancak söylediğini gibi bu kaçakların Kuzey Irak’ta başka bir terör örgütünün elinde olduğu bilgisi bizim resmi kaynaklarımız tarafından asla doğrulanmamıştır. Bunlar şu anda bizim açımızdan spekülasyon mahiyetinde bir takım sözlerdir. Ama ortada bir vaka var. 216 askerin firari olduğu ortada" dedi.

hürriyet