Abone Ol

Trump'tan kendisine küfür eden Lebron James'e flaş yanıt

ABD Başkanı Donald Trump, NBA maçlarının, Wisconsin'deki gösteriler nedeniyle ertelenmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Trump'tan kendisine küfür eden Lebron James'e flaş yanıt

Trump, Wisconsin eyaletinde polisin siyah Jacob Blake'i arkadan vurarak ağır yaralamasının ardından, NBA'deki bazı sporcuların maça çıkmama kararı alması nedeniyle maçların ertelenmesine ilişkin değerlendirmede bulundu.

Maça çıkmama kararı alan NBA yıldızı Lebron James, Afro-Amerikan vatandaşların gördüğü polis zulmüne karşı ilk günden beri en büyük tepkiyi verenlerden biri olarak değişim istediklerini belirtip Trump'a küfrederek tepki göstermişti.

James'in "S.ktir git adamım. Bıktık artık. Değişim istiyorum" sözlerinin yer aldığı twit, sosyal medyada büyük yankı uyandırmıştı.

James'in bu sözleri sonrası ABD Başkanı Donald Trump'ın nasıl bir karşılık vereceği merak konusu olmuştu. Trump, dolaylı olarak James'e yanıt vererek NBA'yi siyasi örgüte dönüşmekle suçladı.

NBA'in boykot kararı hakkında fazla bir şey bilmediğini ancak son günlerde maçların reytinglerinin düştüğüne işaret eden Trump, "Bence insanlar NBA'den bir nebze bıktı. Ne yazık ki NBA, siyasi bir örgüt haline geldi. Bu, iyi bir şey değil, ülkemiz ve sporumuz için iyi değil" dedi.