Abone Ol

Trump'ın oğlundan skandal paylaşım!

ABD başkan adaylarından Donald Trump'ın oğlu Eric Trump, babasına oy verdiği seçim pusulasını twitter hesabından paylaşması üzerine, seçim kurallarını ihlal ettiği için tepki gördü.

Trump'ın oğlundan skandal paylaşım!

NEW YORK, (DHA) -ABD Başkanlığı seçimlerinde, Demokrat Partili aday Hillary Clinton'a karşı yarışan Cumhuriyetçi Partili aday Donald Trump'ın oğlu Eric Trump, sandık başında pusula fotoğrafı çekip twitterdan paylaşarak seçim kurallarını ihlal etti. Paylaştığı mesajda Eric Trump, oy pusulasının fotoğrafının yanı sıra 'Babam için oy vermek inanılmaz bir onur. Kendisi ABD için müthiş işler yapacak' yazılı mesajı paylaşan Eric Trump, kamuoyunda tepki
çekti. New York yasalarına göre, seçmenlerin herhangi bir aday adına sandık başında propaganda yapmaları yasak. Yasalara göre, adaylardan biri adına sözlü, yazılı şekilde ya da herhangi bir simgeyle propaganda yapabilmek için sandık bölgesinden en az 30 metre uzaklıkta bulunmak gerekiyor.

SEÇİM MERKEZİNDE SLOGAN ATANLAR GÖZALTINDA

Aynı yasaktan dolayı, New York'un Manhattan semtinde bir okulda oy kullandıktan sonra üstlerindeki giysileri çıkararak Donald Trump karşıtı sloganlar atan iki kadın, polis tarafından gözaltına alındı.