Abone Ol

ABD Başkanı Trump'ın neyi söylemesine izin verilmiyor?

ABD Başkanı Donald Trump, koronavirüsün Çin'deki bir laboratuvardan geldiğini gösteren kanıtlar gördüğünü söyledi ancak konuyla ilgili detay vermekten kaçındı.

ABD Başkanı Trump'ın neyi söylemesine izin verilmiyor?

Medyafaresi.com/Dış Haberler - ABD Başkanı Donald Trump, koronavirüsün Çin'deki bir laboratuvardan geldiğini gösteren kanıtlar gördüğünü söyledi ancak konuyla ilgili detay vermekten kaçındı.

Trump, Beyaz Saray muhabirlerine virüsün laboratuvarda ortaya çıktığını gösteren kanıt görüp görmediğini sorduğunda “Evet, var” dedi.

TRUMP: BUNU SÖYLEMEME İZİN VERİLMİYOR

Trump'ın "Evet, var" demesiyle nasıl bu kadar emin olduğu sorulduğunda, Trump “Size söyleyemem. Bunu size söylememe izin verilmiyor” diye konuştu.

"DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ KENDİNDEN UTANMALI"

" Dünya Sağlık Örgütü kendinden utanmalı" diyen Trump, "Çünkü Çin'in halkla  ilişkiler ajansı gibi çalışıyorlar" suçlamasında bulundu.

ABD istihbarat topluluğu, yeni koronavirüsün “insan yapımı veya genetik olarak modifiye edilmedi” konusunda hemfikir. Ancak, “salgının enfekte hayvanlarla temas yoluyla mı başlayıp başlamadığı ya da Wuhan'daki bir laboratuvarda bir kazanın sonucu olup olmadığı” araştırılıyor.

Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Çinli yetkililerinin salgının nasıl başladığıyla ilgili araştırmaları gölgelemekle  suçladı ve ABD'li yetkililerin laboratuarı denetlemelerine izin verilmediğini söyledi. (Medyafaresi.com)

“Bu virüsün nereden geldiğini tam olarak bilmiyoruz. Çalışmaya devam eden birden fazla laboratuvar var, diye düşünüyoruz. Bu yaşananların  tekrar olmasını önlemek için laboratuvarların yeterli güvenlik düzeyinde çalışıp çalışmadıklarını bilmiyoruz ”dedi.

Çinli yetkililer ve bilim adamları, salgın ile araştırma tesisi arasındaki herhangi bir bağlantıyı reddediyor.