Abone Ol

Macron'dan flaş yorum: Trump aynı Erdoğan gibi

Brüksel'de ABD Başkanı Trump ile tokalaşması gündem olan Fransa Cumhurbaşkanı Macron, yaşananları değerlendirdi.

Macron'dan flaş yorum: Trump aynı Erdoğan gibi

Fransa’nın çiçeği burnunda cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, geçtiğimiz hafta tamamlanan NATO Zirvesi sonrasında Fransız basınına konuştu. Journal du Dimanche’a konuşan Macron, geçtiğimiz haftaya damgasını vuran “Trump ile kuvvetli tokalaşması” hakkında ise “masumane değildi” yorumunu yaptı.
Trump ile sıkı bir şekilde tokalaşan Macron, yaklaşık 5 saniye boyunca mevkidaşının elini sert bir biçimde sıkmıştı. Tokalaşmayı sonlandıran isim Trump olurken, Macron elini en son gevşeten isim olmuştu.
39 yaşındaki Macron, “Sembolik de olsa en ufak bir teslimiyet göstermemek gerekir. Bu şekilde saygı görürsünüz” ifadesini kullandı. Macron aynı gün liderleri selamlamaya Almanya Başbakanı Angela Merkel’le başlarken Trump’ı sıranın sonunda karşılayarak yine gündem olmuştu.
Journal du Dimanche’a konuşan Macron, “Trump aynı Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin gibi güç odaklı düşünüyor. Bu beni rahatsız etmiyor. Ben kamu karşısında alt etme diplomasisine inanmıyorum fakat ikili diyaloga inanıyorum” ifadesini kullandı.
sözcü