Abone Ol

TRT'den çocuklar için tarihi animasyon!

Fatih, Osmanlı Tokadı ve Muhteşem Yüzyıl'dan sonra TRT Çocuk kanalı çocuklara Osmanlı ruhunu aşılamak için Osmanlı Devletini konu alan tarihi bir animasyon dizinin yayınına başladı.

TRT'den çocuklar için tarihi animasyon!

Çocuklara özel tarihi animasyon dizi
Fatih, Osmanlı Tokadı ve Muhteşem Yüzyıl'dan sonra TRT Çocuk kanalı çocuklara Osmanlı ruhunu aşılamak için "Çınar" adını verdiği Osmanlı Devletini konu alan tarihi bir animasyon dizinin yayınına başladı. Animasyon dizinin başrolünde ise yine 9 yaşında çocuk oyuncu Orhun Göneçli rol alıyor.
Kanal D haber öncesi "Koca Kafalar" haber bültenini hazırlayan Grafi2000 Prodüksiyon ve TRT Çocuk işbirliğiyle tarihi animasyon dizi 30 Eylül tarihinden itibaren saat 20.00'da yayınlanmaya başlandı.
Dizide Osmanlı Devleti "ÇINAR" adı ile Çocukların Osmanlı tarihine ilgisini çekmek ve öğretici olmak için hazırlanan animasyon dizi, yüzlerce yıl süren bir medeniyeti, geçmişi, sahip olunanları ve unutulanları hatırlatmak için geliyor. Oldukça eğlenceli ve kısa sürede çocukların ilgisini çeken dizi aynı zamanda Türkiye'nin ilk animasyon dizisi olma özelliğini taşıyor. Animasyon dizisinin sloganı ise Fatih Sultan Mehmed'in sözü olan "Bizim kudretimizin ulaştığı yere onların hayalleri bile ulaşamaz..." oldu.
Dizinin başrolünde oynayan Çınar karakterini canlandıran Orhun Göneçli zaman içinde yolculuk yapıyor. Rüyasında geçmişe, Osmanlı Beyliği'ne gider. Osman Bey'in yeğeni Baykoca'yla arkadaş olur. Onun sayesinde Osman Bey'le tanışır.
Dizide Baykoca karakterini ise çocuk oyuncu Ziya Durukan oynuyor.