Abone Ol

TRT'de üst düzey atama! Kim hangi göreve getirildi?

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) Genel Müdür Yardımcılığına deneyimli isim atandı.

TRT'de üst düzey atama! Kim hangi göreve getirildi?

TRT'den yapılan açıklamaya göre, Ekim 2018'den bu yana TRT Uluslararası Haber Kanalları Genel Yayın Yönetmeni olarak görev yapan Serdar Karagöz, Uluslararası Yayınlarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığına getirildi.

Gerçekleşen bu atamayı Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) Yönetim Kurulu Başkanı Genel Müdür'ü İbrahim Eren duyurdu.

İşte Eren'in o açıklaması:

Değerli çalışma arkadaşlarım.

Sizlerin büyük emeği ve desteği ile hedeflerimize her geçen gün daha da yaklaşıyoruz.

Kanallarımızın ve dijital platformlarımızın uluslararası arenada artan etkinliği, EBU ve ABU'da üstlendiğimiz görevler ve yurt dışında kazandığımız prestijli ödüller, uluslararası alanda etkin bir marka olma yolunda bizi hedefimize yaklaştıran önemli adımlar oldu.

Bugün itibarıyla dijital platformlarda test yayınına başlayan TRT Deutsch ve yakın zamanda ailemizin yeni üyesi olacak TRT Russia ile hedefimize daha güçlü bir şekilde yürüyeceğiz.

Küresel vicdanın sesi olan yayınlarımıza verdiğimiz önemin bir gereği olarak organizasyonumuza yeni bir Genel Müdür Yardımcılığı kazandırıyoruz. Uluslararası yayınlardan sorumlu olacak Genel Müdür Yardımcılığına Serdar Karagöz’ü atadığımızı paylaşmaktan mutluluk duyarım.

2018 yılından bu yana Uluslararası Haber Kanallarımızın Genel Yayın Yönetmenliğini yapan Serdar Karagöz’ün bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da TRT'ye büyük katkılar sağlayacağına inanıyor ve kendisine yeni görevinde başarılar diliyorum.

TRT'de üst düzey atama! Kim hangi göreve getirildi? - Resim: 1

SERDAR KARAGÖZ KİMDİR?

Bilgi Üniversitesinde Siyaset Bilimi lisans eğitimi alan Karagöz, aynı üniversitenin İnsan Hakları Hukuku yüksek lisans programının ardından ABD'de The New School University'de "Media Studies" alanında yüksek lisans programını tamamladı. Karagöz, ABD'de bulunduğu dönemde "The New York Times Syndication" departmanında çalıştı.

Turkuvaz Medya Grubu bünyesinde BM Diplomasi Muhabirliği ve grubun New York temsilciliğini yapan Karagöz, 2013'te Sabah Gazetesi Dış Haberler Müdürü olarak Türkiye'ye döndü.

Karagöz, "Daily Sabah" gazetesini 2014 yılında kurdu ve Genel Yayın Yönetmenliğini üstlendi.

Serdar Karagöz, 2018'den bu yana TRT World ve TRT Arabi kanallarını bünyesinde barındıran TRT Uluslararası Haber Kanalları Genel Yayın Yönetmenliği görevini yürütüyordu.