Abone Ol

TRT'de FETÖ propagandası mı yapıldı? O sahne nasıl denetimden geçti?

FETÖ'nün TRT içinde en güçlü olduğu 2009 yılında yayınlanan “Ramazan Güzeldir” dizisi tekrar ekranlara geldi. Dizideki Maklube sahnesine tepki yağarken, FETÖ propagandasının denetimden nasıl geçtiği anlaşılamadı.

TRT'de FETÖ propagandası mı yapıldı? O sahne nasıl denetimden geçti?

TRT'de 2009 yapımı Ramazan Güzeldir dizisi yeniden ekranlara geldi.

Selçuk Aydemir ve Burak Aksak'ın yazıp yönettikleri komedi dizisindeki, FETÖ’nün sohbet toplantılarıyla simgeleşen “maklube” yemeği sahnesi gösterildi. Dizinin 4.28 dakikasında, maklubeyle iftar açılan bir sahnenin de yer aldığı görüldü.

Dizinin duyurusu TRT1’in resmi internet sayfasındaki “programlar” bölümünden apar topar kaldırıldı. “TRT izle” isimli resmi Youtube sayfasından da dizinin videosunun bir süre sonra kaldırıldığı görüldü.

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut da tepki gösterenlerden biri oldu. CHP’li Barut, “TRT 1'de yayınlanan 2009 yapımı 'Ramazan Güzeldir' adlı programın ilk bölümünde 'maklube' sahnesi çok dikkat çekti. Bu ne iş, mesaj nedir? İşte görüyorsunuz, kimler kimlerle beraber... Paralel arayanlar CHP'li belediyeler yerine dönüp aynaya baksın” ifadelerini kullandı.

Gazeteci Hasan Erşan’da TRT’de yayınlanan görüntülere dikkat çekerek, “TRT1'de Ramazan Güzeldir diye bir film var... 2009 yapımı… Bakın iftarda ne var? Oluyor bazen böyle işte… Ve bu denetimde gözden kaçıyor. TRT yönetimi bununla ilgili bir araştırma yapar umarım. 2009 FETÖ’nün en kuvvetli olduğu dönem…” ifadelerini kullandı.