Abone Ol

TRT'de komedi! Müdür kapıyı kilitledi, görevde kaldı

Haber Dairesi Başkan Yardımcısı olan Serhat Akça, görevden uzaklaştırma yazısını almamak için odasının kapısını kilitledi. Başbakanlığa ulaşan Akça, araya koyduğu hatırlı kişi sayesinde görevinde kaldı.

TRT'de komedi! Müdür kapıyı kilitledi, görevde kaldı

TRT’de geçen hafta yaşanan görevden almalar sırasında ilginç bir gelişme oldu. Kurumda Haber Dairesi Başkan Yardımcısı olan Serhat Akça, görevden uzaklaştırma yazısını almamak için odasının kapısını kilitledi.

Başbakanlığa ulaşan Akça, araya koyduğu hatırlı kişi sayesinde görevinde kaldı.

Sözcü'nün haberine göre, TRT Haber ve Spor Yayınları Başkanı Nasuhi Güngör ve Yardımcısı Tarık Akyıldız, Genel Müdür Şenol Göka tarafından görevden alındı.

TRT'de komedi! Müdür kapıyı kilitledi, görevde kaldı - Resim: 1TRT'de deprem! Nasuhi Güngör görevden alındı

Güngör’ün Genel Müdür olacağı beklentisi üzerine Göka, Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Eren’in ‘desteğini’ alarak önündeki engeli kaldırdı.

Buna rağmen Göka’nın koltuğu da halen sallantıda bulunuyor.

KAPISINI KİLİTLEDİ

Güngör ve yardımcısı görevden alınırken, diğer yardımcı Serhat Akça’nın görevine devam etmesi kafaları karıştırdı.

TRT'de komedi! Müdür kapıyı kilitledi, görevde kaldı - Resim: 2TRT Haber ve Spor Daire Başkanlığı'na kim atandı?

Sözcü’nün edindiği bilgiye göre Akça da görevden alınacaktı. Ancak odasının kapısını kilitleyen Akça, tebligatı imzalamadı.

Akça, eski mesai arkadaşı olan Başbakanlık Basın Danışmanı Osman Sert’e ulaştı. Sert de devreye girerek arkadaşı için TRT yönetiminden ricacı oldu.

Akça da yerinde kaldı. Akça ve Sert, geçtiğimiz yıllarda Kanal D ve CNN Türk kanallarında birlikte muhabirlik yaptılar.

TRT'de komedi! Müdür kapıyı kilitledi, görevde kaldı - Resim: 3CHP'li Gök ile TRT Genel Müdürü kameraların önünde tartıştı

RADYODA OPERASYON

TRT’deki operasyon da hız kesmiyor. TRT FM’e transfer olan ünlü radyocu Cem Ceminay, canlı yayın sırasında 17-25 Aralık’ta ayakkabı kutusuna gönderme yapan tweeti okuyunca işinden oldu.

TRT Radyo Dairesi Başkanı Amber Türkmen de Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş tarafından ciddi biçimde uyarıldı. Ankara Radyosu Müdürlüğü’ne vekalet eden Murat Örem ise görevden alındı. Yerine Halk Bilimi ve Türküler konusunda uzman olan radyocu Merdan Güven getirildi.

Sözcü