Abone Ol

TRT'de Bir FETÖ gitti, bin FETÖ geliyor demişti: Menzil Tarikatı Ali Köse'ye çok kızdı

TRT Haber'in 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki özel yayında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Köse yeni FETÖ tehlikesine karşı uyardı. Köse'nin sözlerine Menzil tarikatı cevap verdi.

Bin FETÖ geliyor demişti, Menzil tarikatını kızdırdı

İlahiyatçı Prof. Dr. Ali Köse TRT Haber ekranlarında katıldığı anma programında ezber bozan açıklamalar yaparak, "Bir FETÖ gitti, bin FETÖ geliyor" uyarısında bulundu. Bu sözü üzerine alınan ilk cemaat ise Menzil Cemaati oldu.

Darbe girişimi ve sonrasında yaşanan süreçle ilgili görüşlerini aktaran Köse, "Bunu söylemek benim sorumluluğum" diyerek ezber bozan ifadeler kullandı.

Köse, "Benim bu konudaki kanaatim 15 Temmuz’dan gerekli dersin alınmadığı ve yeterli önlemlere gidilmediği şeklindedir. Hatta ben bunu bir FETÖ gitti, bin FETÖ geliyor diye değerlendiren, bu şekilde sloganlaştıran birisiyim” dedi.

TRT'de Bir FETÖ gitti, bin FETÖ geliyor demişti: Menzil Tarikatı Ali Köse'ye çok kızdı - Resim: 1TRT'de ezber bozan çıkış: Bir FETÖ gitti bin FETÖ geliyor!

"Bu konu Türkiye’nin en önemli konusudur" sözleriyle bu konunun altını çizen Prof. Dr. Ali Köse'nin mesajları sosyal medyada da geniş yankı buldu.

Süperhaber'in haberine göre Nedim Şener'in, ünlü ilahiyatçının sözlerini paylaştığı mesajının altına düşen bir not ise dikkat çekti. Menzil Cemaatine yakınlığı ile bilinen yazar ve televizyoncu Serdar Tuncer, Nedim Şener'in paylaşımı üzerinden Prof. Dr. Ali Köse'ye tepki gösterdi.

Tuncer, "FETÖ'cülere dense ki: bir metin yazacaksınız ve 15 Temmuz günü devlet televizyonunda bir ilahiyat hocası tarafından okunacak, bu kadarını hayal bile edemezlerdi. Ali Köse Hoca bir hayalin de ötesini gerçekleştirmiş. Peki neden? Anlayan beri gelsin!!!" ifadelerini kullandı.

TRT'de Bir FETÖ gitti, bin FETÖ geliyor demişti: Menzil Tarikatı Ali Köse'ye çok kızdı - Resim: 2