Abone Ol

TRT'de Bir Dönem Dizisi Daha: Hacı Bayram Veli

TRT’den bir dönem dizisi daha geliyor. Hacı Bayram-ı Veli’nin hayatının anlatıldığı “Aşkın Yolculuğu: Hacı Bayram-ı Veli” dizisi 11 Şubat’tan itibaren TRT 1’de ekranlara gelecek

TRT'de Bir Dönem Dizisi Daha: Hacı Bayram Veli

TRT'nin sevilen yapımı “Aşkın Yolculuğu: Yunus Emre”nin ardından serinin ikinci dizisi olan Hacı Bayram-ı Veli'nin hayatının anlatıldığı “Aşkın Yolculuğu Hacı Bayram-ı Veli” 11 Şubat itibarıyla her cuma saat 20.00’de TRT 1’de izleyiciyle buluşacak.

“Aşkın Yolculuğu: Hacı Bayram-ı Veli” dizisi, Ankara Kara Medrese'de bir molla olan Numan'ın Somuncu Baba ile yollarının kesişmesini, tasavvufla tanışmasını ve manevi ilerleyişini tamamlayarak Hacı Bayram-ı Veli olmasının serüvenini anlatacak. İstanbul’da kurulan platoda eski Ankara, Bursa ve Adana şehirlerinin aslına uygun olarak inşa edildiği dizinin çekimleri 7 ay sürdü.

Ünlü oyuncular “Aşkın Yolculuğu: Hacı Bayram-ı Veli”de 

Ünlü oyuncu Burak Sevinç’in Hacı Bayram-ı Veli'nin gençlik yıllarındaki Molla Numan karakterini canlandırdığı 26 bölümden oluşan dizide Hüseyin Soysalan (Somuncu Baba), Sena Çakır (Ayşe Hatun), Atakan Yarımdünya (Abdal Murad), Kemal Başar (Şeyh Murad), Sinan Albayrak (Mevlüd Bey), Fırat Topkorur (Molla Rüstem), Derda Yasir Yenal (Emir Buhari), Aydın Sigalı (Molla Fenari) ve Latif Koru (Yıldırım Beyazıt) gibi ünlü isimler yer alıyor.

Senaryosunu İsa Yıldız'ın kaleme aldığı dizinin yönetmenliğini ise Kamil Aydın ve Yücel Hüdaverdi yapıyor.

Molla Numan’dan Hacı Bayram’a giden yol… “Bildim, Buldum, Oldum” …

Molla Numan’dan, Hacı Bayram’a giden yolu ve onun tasavvufi düsturu olan “Bildim, Buldum, Oldum”u anlatan dizide, Hacı Bayram-ı Veli’nin hayatı üzerinden üç fasıl olarak seyirciyle buluşacak.

İlk dönem olan “Bildim”de Hacı Bayram-ı Veli’nin Ankara yılları (1393-1395) ekranlara gelecek. Meşhur Müderris Molla Numan’ın, Hacı Bayram olmadan önceki yaşamı, bilgiye olan inancının imana dönüştüğü̈ seneleri, Somuncu Baba ile tanışması ama kim olduğunu bilmediği zamanları… Ve nihayetinde Sultan Yıldırım Han ile tanışması ve ilmi ile onun ilgisine mazhar olması.

“Buldum” döneminde izleyiciye Hacı Bayram’ın Bursa yılları (1395- 1399) aktarılacak. Sultan Yıldırım Beyazıd’ın daveti üzerine Ankara’dan ayrılıp Bursa’ya gelişi ve sarayda sultanın uluslararası ilişkilerini düzenleyen Kapucubaşılık yaptığı zamanları, medrese yıllarının ardından gelen tasavvuf büyükleri ile tanıştığı zamanlardır aynı zamanda bu seneler… Dönemin ilişkileri içindeki yeri, Emir Sultan, Molla Fenari ve Yıldırım Beyazıd’la yaşadığı hikayat… Ve Somuncu Baba ile Bursa’da da karşılaşması ve hikayelerinin devamı… Şeyhi Somuncu Baba’nın sırra kadem basmasıyla yine peşine düşmesi…

“Oldum” döneminde ise Hacı Bayram’ın Adana yıllarına (1399 – 1404) tanıklık edilecek. Saraydaki vazifesini terk edip Adana’da Somuncu Baba’ya intisabı, seyri süluku ve icazeti üzerine, Somuncu Baba’nın vefatından sonra Ankara’ya dönüşüne kadarki hikayesi ele alınacak.

TRT 1’in yeni dizisi “Aşkın Yolculuğu: Hacı Bayram-ı Veli” 11 Şubat’tan itibaren her cuma saat 20.00’de ekranlara gelecek.