Abone Ol

TRT, torpilli sınavını iptal edecek mi? Olay Meclis'e taşındı!

TRT'nin yaptığı sınavda sonuçların açıklanması sırasında bazı adayların isimlerinin yanında torpil notarı bulunması Meclis'i harekete geçirdi

TRT, torpilli sınavını iptal edecek mi? Olay Meclis'e taşındı!

CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, aynı zamanda TRT'den de sorumlu olan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, sınavın iptal edilip edilmeyeceğini sordu.

TRT'DEKİ SINAVDA TORPİL LİSTESİ Mİ YAYINLADI?

TRT'DEN JET YALANLAMA

TRT sınavına ilişkin basında çıkan haberleri hatırlatan Köktürk, "TRT'nin muhabirlik sınavına girmek ve başarılı olmak için yeni ölçütleriniz: "Ercüment'in tanıması, Erol Yüksel'in kefil olması" mıdır?" diye sordu.

Köktürk, Arınç'tan şu sorulara yanıt vermesini istediği sorular şöyle:

1.      Basına yansıyan bu haberler doğru mudur?

2.      Eğer doğruysa; sınav sonuçlarının yer aldığı ilk listede (Excel) yer alan "Ercüment şahsen tanımıyor" "Yetim büyümüş", "Erol Yüksel'in kefil değil" gibi ifadelerin anlamı nedir? Sözü edilen Ercüment ve Erol Yüksel kimdir? TRT'nin muhabirlik sınavına girmek ve başarılı olmak için yeni ölçütleriniz: "Ercüment'in tanıması, Erol Yüksel'in kefil olması" mıdır?

3.      İbrahim Şahin dönemin sözleşmeli personel olarak TRT'ye alınan personelden hangileri bu sınava katılmıştır? Sınava giren sözleşmeli personelden hangileri hangi alanda mülakatı kazanmıştır?

4.      TRT'de farklı unvanlarda kadrolu olarak çalışan ve bu sınava katılan var mıdır? Bu kişilerin isimleri, TRT'deki görevleri nedir? Bunlar arasında mülakat sınavını kazananlar var mıdır? Varsa hangi kadrolar için, hangi tarihlerde açılan sınavı kazanmıştır?

5.      TRT'de kadrolu olarak çalıştığı halde mülakat sınavını kaybeden var mıdır? Yayıncılık konusunda eğitimi, deneyimi ve bilgisi olmayan kişilerin kazandığı sınavı yıllardır TRT'de çalışan, yayıncılık konusunda deneyimi olan kişilerin mülakat sınavını kazanamamış olmasının mantıklı bir açıklaması var mıdır?

6.      Sınava giren adaylar arasında türbanlı adaylar var mıdır? Türbanlı adaylardan mülakat sınavını kazanan var mıdır? Bu kişiler TRT'de çalışmaya başladığında türban takmaya devam edecek midir?

7.      Ortaya çıkan belgeler doğrultusunda tartışmalı hale gelen sınavın iptal edilmesi düşünülmekte midir?

8.      Tartışmalı mülakat sınavını yedek olarak kazanan adayların hepsi işe başlatılacak mıdır?

9.      Sınav başvurusu sadece internet sitesinden mi yapılmıştır?

10.  Başvuru yapan adaylara, bu başvuruyu belgeleyebilecekleri herhangi bir referans ya da kayıt numarası da verilmiş midir?

11.  Adaylardan başvuru yaptığı branşları mülakat tarihinden önce değiştirmek isteyen olmuş mudur? Bu şekilde değişiklik yapmak üzere kaç aday başvurmuştur? Bu kişilerin ilk başvurduğu branş ve değişiklikten sonra başvurusunun kabul edildiği branş hangisidir?

12.  Sınav duyurusunda branş değişikliği yapılabileceğine ilişkin bilgi yer almış mıdır?

13.  Basına yansıyan bu olayla ilgili herhangi bir idari işlem başlatılmış mıdır?

14.  Yurttaşlarımızın vergileriyle varlığını sürdüren ve bir kamu kurumu olan TRT'nin bu şekilde yönetilmesine karşı herhangi bir önlem almayı düşünüyor musunuz?

15.  Daha önce yoğun kadrolaşma iddialarıyla sıkça gündeme gelen ve bir kamu kurumu olan, halkın vergileriyle varlığını sürdüren TRT'de bu olayla da yurttaşlar arasında ayrımcılık yapıldığı doğrulanmış olmuyor mu?