Abone Ol

TRT, insan kaçakçısı ve tecavüzcü Andrew Tate için iftar sofrası kurdu

TRT World'ün “insan kaçakçılığı, tecavüz ve organize suç örgütü kurma" suçlamaları nedeniyle Romanya'da geçirdiği yargılamayla gündeme gelen internet fenomeni Andrew Tate için iftar sofrası kurduğu ortaya çıktı. 

TRT, insan kaçakçısı ve tecavüzcü Andrew Tate için iftar sofrası kurdu

TRT World'den Yusuf Erim, X hesabından Andrew Tate ile röportajından bir kesiti paylaştı. Erim, videoyu, "İftar ve Andrew Tate ile özel bir söyleşi" başlığıyla paylaştı. Erim ayrıca "Yasal sorunları, sosyal medyanın geleceği, jeopolitik ve çok daha fazlasını kapsayan geniş kapsamlı bir tartışma yaptık" diye yazdı. Röportajın TRT World'de yayımlanacağını duyurdu.

"İnsan kaçakçılığı, organize suç örgütü kurmak ve tecavüz"le suçlanan sosyal medya ünlüsü ve eski kickboksçu Andrew Tate ile kardeşi Tristan Tate, Britanya'da çıkarılan yakalama kararı sonrası Romanya'da gözaltına alınmıştı. Britanyalı yetkililer, Romanya'da yaşayan Tate ve kardeşi Tristan hakkında Avrupa genelinde geçerli yakalama kararı çıkarmıştı.

Yakalama kararı, Britanya'da dört kadının, Tate ve kardeşi hakkında tecavüz ve cinsel saldırı suçlamalarında bulunması, ve "Tate'in Romanya'dan kaçabileceği iddiaları" sonrası kadınların avukatlarının başvurusu üzerine çıkarılmıştı. 

37 yaşındaki Andrew Tate ve 35 yaşındaki kardeşi Tristan hakkında tecavüz, insan kaçakçılığı ve suç örgütü kurma suçlamalarıyla açılan dava Romanya'da devam ediyor. Tate kardeşler bu suçlamaları da reddediyor.

Tate kardeşler, "suç örgütü kurarak, yetişkinlere içerik üretimi" işi aracılığıyla kadınları istismar etmekle de suçlanıyor.

Andrew Tate kendisini mizojenist (kadın düşmanı) olarak tanımlıyor. Daha önce kadın düşmanı yorumları nedeniyle bazı sosyal medya platformlarındaki hesapları kapatılmıştı.