Abone Ol

TRT Haber’de Gündüz Kuşağı Kime Emanet?

Deneyimli isim Ahmet Görmez, TRT Haber, Haber Koordinatörlüğü görevine getirildi. Görmez, TRT Haber’in programı Satırbaşı’ndan ayrıldığını sosyal medya hesabından duyurdu. Peki Görmez’in yerini kim aldı?

TRT Haber’de Gündüz Kuşağı Kime Emanet?

TRT Haber’de yaşanan üst düzey atamaların ardından en son Afganistan’daki özel haber ve yayınları ile dikkat çeken deneyimli isim Ahmet Görmez, TRT Haber Haber Koordinatörlüğü’ne atandı. 22 yıldır gazetecilik yapan Görmez, sahadaki çalışmalarının yanı sıra TRT Haber’de Satırbaşı programını sunuyordu. Yapılan görev değişikliğinden sonra Görmez, Satırbaşı programında artık yer almayacağını sosyal medya hesabından şu sözlerle duyurdu; “Bir kişisel not bırakayım buraya… Satırbaşı’na bu kez virgül değil, nokta koyduk. Her sabah çok keyif alarak sizlerle birlikte olduğum ekranlara bir süre ara vereceğim. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününden itibaren TRT Haber’de Haber Koordinatörü olarak göreve başladım. Geride kalan uzun yıllar, aylar, özel yayınlarda hiçbir zaman yalnız bırakmayan, mesajlarıyla destek veren tüm izleyicilerimize çok teşekkürler. Satırbaşı sizlerle ve desteklerinizle çok keyifliydi… Bu fotoğraf 7 Ocak 2022’deki son Satırbaşı yayınının hatırası… Şimdi yeni bir görev ve sorumluluklar vakti…”

TRT Haber’de Gündüz Kuşağı Kime Emanet? - Resim: 1

Gündüz Ekranı Çimen’e Emanet

Bu paylaşımdan sonra gözler Ahmet Görmez’den boşalan yayın saatini kimin alacağına çevrildi. Görev değişikliğinin ardından TRT Haber’in gündüz kuşağı, ekranların sevilen yüzü ve TRT Haber Ana Haber’i de sunan Fatih Çimen’e emanet edildi. İki isim Satırbaşı programının gerçekleştirildiği TRT 15 Temmuz Stüdyosu’nda devir- teslimi gerçekleştirdi, birbirlerine yeni görevlerinde başarılar diledi.

Ahmet Görmez Kimdir?

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo TV Sinema Bölümü’nden mezun olan Ahmet Görmez, TRT ve CNN Türk’te çalıştı. Çeşitli uluslararası basın kuruluşlarında görev yapan Görmez, ANKA Haber Ajansı’nda Diplomasi Muhabiri olarak basın kartını aldı. İngiltere’ye giderek City University’de Uluslararası Gazetecilik Yüksek Lisansı’nı tamamladı. “Çatışma Bölgelerinde Habercilik” eğitimi aldı. Türkiye’ye döndükten sonra ATV’de Diplomasi muhabiri olarak göreve başlayan Görmez, A Haber’in kurucu ekibinde yer aldı. Kuzey Irak, Libya, Afganistan, Suriye gibi çatışma bölgelerinde görev yaptı. 2014’te İsrail’in Gazze’ye yönelik son saldırısında bölgeye giren ilk TV ekiplerinin arasında yer aldı. 2014 yılında Dışişleri Bakanlığı Basın Müşavirliği görevini üstlenen Görmez Eylül 2017’de TRT Dış Haberler Müdürlüğü’nü üstlendi. Görmez evli ve bir kız çocuğu babası.

Fatih Çimen Kimdir?

Meslek hayatına TRT’de başlayan ve 12 yıldır TRT’de spikerlik ve sunuculuk yapan Fatih Çimen, Ege Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü’nden mezun oldu. Gazi Üniversitesi’nde İletişim Sosyolojisi üzerine yüksek lisans eğitimini tamamlayan Çimen ayrıca İngiltere’de mesleki yabancı dil eğitimi aldı.

TRT Haber ekranlarında Yarından Önce, Dünya Gündemi, Stratejik Analiz, Öğle Ana Haber, Sıcak Haber, Birinci Sayfa gibi pek çok haber programının ekran yüzü olan Fatih Çimen ayrıca uzun yıllar boyunca TRT 1 Ana haber bülteninde seslendirme spikeri olarak görev almıştır.

Çimen son olarak TRT Haber hafta sonu kuşağında Ana Haber bültenini sunuyordu. Çimen evli ve iki kız babası.