Abone Ol

Trabzon'da dayakçı üniversiteli kızların yargılandığı davada karar çıktı

Trabzon'da internet üzerinden tartıştıkları üniversiteli kızları çağırdıkları evlerinde darp ettikleri iddiasıyla yargılanan üniversite öğrencilerinin cezası belli oldu.

Trabzon'da dayakçı üniversiteli kızların yargılandığı davada karar çıktı

Habertürk Haber Merkezi'nden Enis Yıldırım'ın aktardığı bilgilere göre, Trabzon'da internet üzerinden tartıştıkları üniversiteli kızları çağırdıkları evlerinde darp ettikleri iddiasıyla yargılanan üniversite öğrencisi Mihriban Y. ve Hasibe H. 10'ar yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Diğer iki sanık kız ise beraat etti.

Olay

Trabzon'da Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin çeşitli bölümlerinde öğrenci olduğu öğrenilen S.H, Mihriban Y., Kübra T. ve Esra K., Twitter üzerinden tartışmaya başladı.


EVLERİNE ÇAĞIRIP DÖVDÜLER

Ağza alınmayacak türden küfürlerin havalarda uçuştuğu Twitter'daki söz düellosunun ardından, kavga etmek için randevulaşan ve karşı tarafı evlerine çağıran S.H. ve Mihriban Y., evlerine gelen Kübra T. ile Esra K.’yı feci şekilde dövdü. Hatta diz çöktürülen kızlardan birinin burnu, ev sahibi genç kızlardan biri tarafından kırıldı.

Trabzon'da dayakçı üniversiteli kızların yargılandığı davada karar çıktı - Resim: 1

VİDEO KAYITLARINI PAYLAŞINCA...

Bu görüntüleri sosyal medya hesaplarından paylaşan S.H. ve Mihriban Y. bir süre sonra polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

ÇAY MI DEMLESEYDİK?

Kısa sürede binlerce kişi tarafından paylaşılan görüntüler büyük tepki alırken, gözaltına alınan öğrencilerden S.H. sosyal medya hesabından, “Yani evimize dövmeye gelmişler, çay mı demleseydik napsaydık” ifadelerini kullandı.

Trabzon'da dayakçı üniversiteli kızların yargılandığı davada karar çıktı - Resim: 2

HAKARET VE KÜFÜR ETTİLER

Paylaşımı gösterdiği ev arkadaşı Mihriban Y. ile Kübra T. arasında Twitter üzerinden atışma yaşandığını belirten Hasibe H., “Kübra, bana ve Mihriban’a yönelik ağır küfür ve hakaretlerde bulunup ev adresimizi istedi. Evin adresini aldılar, 3 kız eve geldiler. 2’si bize saldırdı. Onları etkisiz hale getirince, olmaması gerekenleri yaptık. Eve girip bizi tehdit ettiler, dövdüler. Bize saldırdıkları için özür dilemelerini istedik. Daha önce de tweet’lerde aramızda video muhabbeti olduğundan bu anı da videoya çekeceğimizi söyledik ve çektik” demişti.

BANA YETİM VE BASİT DEMELERİ ÇOK AĞIRIMA GİTTİ

KTÜ Metalurji Mühendisliği 1. sınıf öğrencisi Mihriban Y. (19) ise “Bana karşı sosyal medya üzerinden onurumu kırıcı hakaret etmeleri, küfürlerde bulunmaları, eve gelerek bizi dövmeye başlamaları ve bana ‘Yetim’ ve ‘Basit’ demeleri çok ağırıma gitti. Özürlerini videoya çekip Twitter’dan yayınlayacaktık. Böyle bir olay olmasını istemezdim ancak karşı tarafın ağır tahrikleri neticesinde olay buralara kadar geldi. Olayın videosunu kızgınlıkla sosyal medyadan paylaştım, 2 dakika sonra da pişman olup kaldırdım” ifadesini kullanmıştı.

KAVGADAN ÖNCE MAKYAJ YAPMIŞLAR

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Hukuk Fakültesi öğrencisi Nurçin Ç., geçen duruşmada sosyal medyadaki atışmanın üzerine Mihriban Y. ve Hasibe H'nin karşı taraftaki kızlara evin adresini verdiğini, gelme ihtimallerine karşı makyaj yaptıklarını söylemişti. Nurçin Ç., "Geleceklerini düşünmediler. Olur da gelirler düşüncesiyle makyaj yaptılar. Saat 21.00 gibi kapı çaldı, geldiler. Kapıyı ben açtım, kapının arkasına çekildim. Ayakkabıları ile içeri girdiler. Hasibe ayakkabılarını çıkarmalarını söyledi. Bunun üzerine onlar da ayakkabılarını çıkardılar" dedi.